- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Krydstogtgigant må reducere spisemuligheder

Ikke kun hoteller og restauranter på landjorden har udfordringer med personalemangel. Nu må verdens største krydstogtrederi af samme årsag indskrænke gæsternes spisemuligheder.

Carnival Cruise Line begrænser nu spisemulighederne på alle sine 23 krydstogtskibe. Carnival er største varemærke i Carnival Corporation med i alt ni krydstogtvaremærker med Carnival som det største.

Tiltaget med at begrænse nogle af spisemulighederne på Carnival-skibene skyldes mandskabsmangel, også blandt køkkenpersonale, oplyser krydstogtgiganten til Cruiseindustrynews.com – branchemediet tilføjer, at Carnival ikke er eneste krydstogtrederi med personalemangel i denne hektiske tid, hvor mange krydstogtskibe genstartes efter coronakrisen.

I en meddelelse til bookede passagerer, skriver Carnival, ”vi foretager beskedne justeringer på nogle af vores spisemuligheder ombord, dermed kan vi maksimere gæsteoplevelsen og vores service for passagererne.”

Carnival forklarer blandt andet ændringerne med udfordringerne med at skaffe visa til rederiets medarbejdere.

Koncepter indstilles indtil videre
Ændringerne i spisemulighederne ombord på rederiets skibe betyder for eksempel, at to specifikke spisemuligheder på skibene midlertidigt lukkes.

De berørte områder er muligheden for at servere en såkaldt ”VIP flere-retters middag,” også kaldet Chef’s Table, der tidligst igen vil være på menukortet fra juli.

Også rederiets italienske restaurantkoncept, Cucina Del Capitano, der findes på flere Carnival-skibe, lukker indtil videre på grund af mangel på køkkenpersonale. Nogle af konceptets retter tilbydes uden ekstra beregning i skibenes store, primære restaurant.

Gæster, der inden starten på deres krydstogt, for eksempel havde booket bord på de midlertidigt suspenderede spisesteder, får pengene igen.

Andre krydstogtrederier mangler også personale
Cruiseindustrynews skriver, at Carnival ikke er eneste krydstogtrederi med udfordringer forbundet med mandskabsmangel i denne tid.

Således har Norwegian Cruise Line også reduceret spisemulighederne på i hvert fald et af dets skibe, Pride of America, der har hjemmehavn i Honolulu på Hawaii.

P&O Cruises, der hører under Carnival Corporation, har midlertidigt taget skibet Arcadia ud af drift – også på grund af mandskabsmangel.

Omvendt har Cunard Line, også fra Carnival Corporation, reduceret antallet af passagerer på nogle af sine krydstogter som følge af personalemangel.

Rederierne fra Carnival Corporation tæller disse, nævnt alfabetisk: Aida Cruises, Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Cunard Line, Holland America Line, P&O Cruises (Australien), P&O Cruises (Storbritannien), Princess Cruises og Seabourn Cruise Line.

Relaterede artikler:

Skibet er ladet med luksus

Færøsk kvinde kaptajn på ny krydstogt-dronning

Umuligt at anslå antal krydstogtgæster i Danmark

Nyt krydstogtskib får 35 serveringsteder

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser