Inger Klein Thorhauge på sit første besøg med et af Cunards skibe, Queen Victoria, på Færøerne. Det er Torshavn i baggrunden. Foto: Jesper Boas Smith.

Færøsk kvinde kaptajn på ny krydstogt-dronning

I 2024 er det fornemme krydstogtrederi Cunard klar med sit nyeste skib, Queen Anne, til fire milliarder kroner og med plads til 3.000 passagerer. Kaptajn bliver færøske Inger Klein Thorhauge.

”Jeg har mødt hende. Hun er meget kompetent, god til gæsterne, har god tålmodighed, er meget åben og har de diplomatiske evner, der skal til.”

Det siger en af Danmarks førende eksperter på finere krydstogter, Jesper Boas Smith, fra rederiet Cunard Lines danske generalagentur, Profil Rejser Bella Vista, til STANDBY.DK om Inger Klein Thorhauge.

Cunard Line, der hører under amerikanske Carnival Corporation, verdens største krydstogtkoncern, kom med nyheden om Inger Klein Thorhauge som kaptajn på Queen Anne, i dag, 8. marts, kvindernes internationale kampdag.

Inger Klein Thorhauge, der bor i Svendborg, er i dag kaptajn for en anden af Cunards sejlende dronninger, Queen Elizabeth, rederiets i dag nyeste skib. Hun var rederiets første og er stadig dets eneste kvindelige kaptajn.

”Inger er en yderst respekteret og vellidt kaptajn, både i forhold til gæster og besætning. Hun besidder alle de kvalifikationer en kaptajn for et skib af den kaliber, forventes at have.

Jeg har selv haft fornøjelsen af at sejle med hende omkring Færøerne, hvor hun kommer fra,” siger Jesper Boas Smith og tilføjer: ”Hun synes ikke selv det er fedest at blive omtalt, fordi hun er kvinde. Men hun er naturligvis kommet frem på grund af sine kvalifikationer. Hun er den moderne skole og har det, der skal til.”

Fire skibe
Siden Cunard sin grundlæggelse i 1840 har Cunard haft 248 skibe, Queen Anne bliver nummer 249. Dermed kommer Cunard op på fire skibe. Udover Queen Anne også Queen Mary 2, Queen Victoria og Queen Elizabeth.

Inger Klein Thorhauge har i år 25-års jubilæum hos Cunard, hvor hun begyndte som næstkommanderende på det daværende Cunard’s Vistafjord i 1997, hun blev kaptajn i 2010 for først Queen Victoria og kort efter for Queen Elizabeth.

”Jeg var meget stolt over at blive Cunards første kvindelige kaptajn, men at blive kaptajn for Queen Anne er en endnu større ære,” siger Inger Klein Thorhauge i en pressemeddelelse fra Cunard.

Fordi skibsbesætninger, herunder kaptajnen, også skal i land og holde fri, har Cunard også sat navn på Queen Anne’s anden kaptajn. Det bliver David Hudson, der kom til rederiet i 2006.

DFDS og Svendborg Navigationsskole
STANDBY.DK bragte i 2019 et længere interview med Inger Klein Thorhauge.

Om hendes baggrund hed det blandt andet: ”Hun er den eneste pige i en søskendeflok på fire og startede allerede som 16-årig som stewardesse på Faroe Line. Blev senere styrmandselev hos DFDS og blev færdig som skibsfører i 1994 fra Svendborg Navigationsskole.

Hun kom til Cunard Line tre år senere som 2. styrmand på Vistafjord. Herefter gik turen blandt andet over tre Seabourn-skibe, inden hun blev kaptajn i 2010 på Queen Victoria og senere på det spritnye Queen Elizabeth.

Relaterede artikler:

“Det skal ikke være så mystisk at tage på krydstogt”

Ukraine-invasion lammer krydstogtbesøg i Rusland

Krydstogtrederi fejrer øget antal kvindelige officerer