- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Overbooking rammer verdens største krydstogtskib

Wonder of the Seas, verdens største krydstogtskib, er forud for krydstogt på søndag ramt af fejl med overbooking. Dermed er rederiet i gang med at tilbyde ramte passagerer tre alternativer.

Med plads til over 5.700 passagerer med to rejsende i hver kahyt eller suite, og 7.000 gæster når alle sengepladser er fyldt, er Wonder of the Seas fra Royal Caribbean International under Royal Caribbean Group verdens største krydstogtskib. Hertil kommer en besætning på 2.300.

Men nu har Royal Caribbean International lavet en fejl i sit bookingsystem. Fejlen rammer gæster booket på et krydstogt med afgang på søndag fra Port Carneveral i Florida og syv overnatninger på krydstogtet i Caribien med besøg i blandt andet St. Kitts, St. Thomas og Bahamas, skriver hjemmesiden Cruise Hive.

Det fremgår ikke, hvor mange passagerer der er ramt af overbookingerne. Generelt regnes overbookinger af krydstogtskibe som meget sjældne.

Men Cruise Hive skriver, at Royal Caribbean har tilbudt de berørte gæster en række løsninger på problemet. Også i december sidste år fik rederiet overbooket Wonder of the Seas.

Flere mulige løsninger
Blandt tilbuddene fra krydstogtrederiet er, at gæsterne kan vælge et andet krydstogt end søndagens med Wonder. I stedet kan de komme med et andet Royal Caribbean-krydstogt, også på søndag, men fra Miami, hvor de skal sejle med skibet Explorer of the Seas på et krydstogt med seks overnatninger mod de syv med Wonder.

Gæster, der vælger denne løsning, får 300 dollars til brug om bord på Explorer. Er der forskel i prisen mellem de to krydstogter, får gæsterne udbetalt forskellen. Omvendt er Explorer et mindre og ældre krydstogtskib, det blev taget i brug i år 2000, mens Wonder fik debut sidste år.

Gæsterne på det ramte Wonder-krydstogt kan også vælge at få overført deres rejse til et senere syv-dages caribisk krydstogt med Wonder of the Seas i juli eller august.

Endelig tilbyder Royal Caribbean, at de ramte passagerer kan få returneret prisen for deres krydstogt samt få det tilsvarende beløb til et kommende krydstogt – en såkaldt future cruise credit (FCC) – med et af rederiets skibe inden marts næste år.

Ligeledes tilbyder Royal Caribbean alle gæster, der vælger at opgive søndagens krydstogt, at rederiet vil erstatte passagerernes ikke-refunderbare udgifter i forbindelse med krydstogtet: for eksempel hvis de har købt flybillet for at komme til og fra Florida og en hotelovernatning inden og/eller efter krydstogtet.

Verdens næststørste krydstogtkoncern
Royal Caribbean Group er med sine i øjeblikket 64 krydstogtskibe fordelt på tre sejlende varemærker verdens næststørste krydstogtkoncern; kun overgået af også amerikanske Carnival Corporation.

RCG har tre primære varemærker. Udover mainstream-produktet, Royal Caribbean International med verdens største krydstogtskibe, er der det lidt finere Celebrity Cruises og så highend-rederiet Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

 

Relaterede artikler:

Dansker får topjob hos krydstogtgigant

Mange booker krydstogtsuite til 500.000 kr. om ugen

Krigen i Ukraine betyder færre krydstogtskibe i Danmark i 2023