- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Rejsegigant forventer 2019-niveau allerede i 2022

Tyske TUI Group forventer tilbagevending til 2019-niveauet, måske allerede i 2022. Lige nu er i snit halvdelen af rejserne på alle TUI’s markeder i maj næste år solgt – til 14 procent højere priser.

I TUI Groups seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af september, omsatte koncernen for 7,9 milliarder euro, et fald på 58 procent fra 18,9 milliarder euro i 2018-19 regnskabsåret. Det oplyser TUI i en pressemeddelelse.

Resultatet af den primære drift, EBIT, faldt fra et overskud i 2018-19 regnskabsåret på 893 millioner euro til et tab på lige over tre milliarder euro. Og antallet af medarbejdere er i perioden med coronakrisen dykket med en tredjedel, fra næsten 71.500 i forrige regnskabsår til lidt over 48.300 med udgangen af seneste regnskabsår.

Under normale rejseår har TUI Group 28 millioner gæster, tre ud af fire rejser med TUI’s europæiske aktiviteter. I Danmark havde TUI sidste år som tredjestørste charterarrangør lige over 157.000 gæster.

Blandt lyspunkterne i pressemeddelelsen for sidste regnskabsår og forudsigelserne for det nye år, er, ifølge TUI, at koncernen i gennemsnit på sine mange europæiske markeder allerede nu har solgt halvdelen af den udbudte mængde rejser for maj næste år. Ligeledes er antallet af bookinger for hele sommersæsonen næste år tre procent højere end sommeren sidste år. Priserne er dog i snit 14 procent dyrere, oplyser TUI.

Håber på 2019-niveau i 2022
Koncernchef Fritz Joussen siger i sine kommentarer til årsregnskabet og i sine forudsigelser for fremtiden:

“Meget hurtige omkostnings- og likviditets-tiltag, tilpasning til markedet og vores fleksible forretningsmodel, har gjort det muligt for TUI Group at navigere gennem coronakrisen. TUI er klar til en hurtig genoptagelse af rejseaktiviteterne så snart nedlukningerne i landene løftes og rejsemålene genåbner. Vi er klar til en genstart efter coronakrisen.”

TUI forventer også, at man allerede i 2022 er tilbage på samme niveau som før coronakrisen. Krisen er ikke forbi, men der er kommet lys for enden af tunnelen og udsigterne for turismen og for TUI ser gode ud, hedder det. “2021 bliver et overgangsår for turismen og 2022 forventes at vise en tilbagevende til niveauet før coronakrisen,” hedder det.

Koncernchef Fritz Joussen siger videre: “TUI var i god stand før coronakrisen og vi vil tilbage til fortids styrke så hurtigt som muligt. Markedet er der stadig, det samme er gæsternes efterspørgsel på rejser. TUI Group er hjulpet af, at vi under TUI-paraplyen har vores egne rejsebureauer, fem flyselskaber med over 100 fly, 400 hoteller og resorts, krydstogtskibe (TUI Cruises, der ejes i fællesskab med Royal Caribbean Group), så vi kan hurtigt genstarte.”

TUI: Stabilt prisniveau i Danmark
Som følge af det fortsat høje smitteniveau og påvirkningerne på grund af nedlukninger samt kun få åbne rejsekorridorer, er det i øjeblikket ikke muligt at forudsige det præcise rejseniveau i 2021, skriver TUI og tilføjer: Antallet af bookinger for denne vintersæson, 2020/21, er i øjeblikket i snit 82 procent lavere end sidste år.

I en kommentar til koncernens oplysninger, siger TUI’s pressechef i Danmark, Mikkel Hansen, til STANDBY.DK, at efter blandt andet meldingerne om, at coronavaccinerne er på vej, er der kommet en stigning i bookinger frem mod næste års sommerferie på det danske marked.

TUI’s generelle melding om stigende priser næste sommer i forhold vil Mikkel Hansen ikke kommentere. ”Priserne er styret af udbud og efterspørgsel, TUI i Danmark har et stabilt prisniveau,” siger han.

Relaterede artikler:

Vaccinen vil hjælpe rejsebureauer og hotelbranchen

Udenrigsminister: Nej til at åbne Kanarieøerne nu

Fire af de største charterbureauer har skiftet ejer