- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Rejsemål åbner verdens dybeste svømmebassin

Nyåbnede Deepspot udenfor Warszawa har med en dybde på 45 meter verdens dybeste svømmebassin. Attraktionen, der kan bruges af dykkere på alle niveauer, har også hotelværelser.

Med sine 45 meter og lige så meget vand som 20 normale svømmebassiner, præsenterer polske Deepspot sig som en unik ny turistattraktion.

Det har kostet cirka 75 millioner kroner at bygge attraktionen, der ligger ved byen Mszczonow, 50 kilometer fra den polske hovedstad. Nede i dybet ligger blandt andet kunstige grotter og et ”skibsvrag,” som dykkere kan kigge nærmere på.

“Vi har ingen fantastiske, farvestrålende fisk eller koralrev, så vi er ingen erstatning for det rigtige hav. Men vi er til gengæld et godt sted, hvor man enten kan øve sig i at dykke eller vedligeholde sine færdigheder på området,” siger dykkeinstruktør Przemyslaw Kacprzak fra Deepspot til CNN.

Deepshot har blandt andet også en tunnel under vandet, hvor tilskuere kan følge dykkerne, ligesom der snart åbner flere hotelværelser op til fem meter under bassinets overflade.

Hidtidig dybeste bassin er på 42 meter
Selv om også Polen er hårdt ramt af coronakrisen, fik Deepspot tilladelse til at åbne, da det også regnes som et træningscenter fremfor bare et typisk svømmebassin. Deepspot er primært tiltænkt dykkere, men kan også bruges som netop træningscenter for eksempelvis brandmænd eller militære enheder med dykkere.

Indtil nu har verdens dybeste svømmebassin, ifølge CNN, været Y-40 Deep Joy med en dybde på 42 meter ved Hotel Millepini i nærheden af Venedig.

Og selv om Deepspot lige nu har titlen som verdens dybeste svømmebassin, er en ny titelhaver på vej. Med en dybde på 50 meter bliver Blue Abyss, der i denne tid er under opførelse i engelske Colchester, verdens dybeste svømmebassin når det åbner. Blue Abyss skulle efter planen være åbnet i år, men coronakrisen har også rykket dette projekt. Nu håber man på, at ibrugtagningen kan ske i slutningen af 2022 eller starten af 2023, skriver CNN.

Relaterede artikler:

Her var danskerne på ferie i udlandet

Vaccinen vil hjælpe rejsebureauer og hotelbranchen

Boeing 747 skal sænkes ned på havbunden