Boeing 747 skal sænkes ned på havbunden

Golfstaten Bahrain har købt en udfaset Boeing 747 jumbojet, som om få dage placeres på havbunden som en del af ny undervandspark.

At befinde sig i et fly på havbunden lyder umiddelbart ikke som noget, man har lyst til at opleve. For hvis flyet befinder sig der, må et eller andet tilsyneladende være gået grueligt galt.

Det er nu ikke tilfældet i golfstaten Bahrain, hvor man – med fuldt overlæg – inden for de kommende dage vil sænke et stort passagerfly ned på havbunden 20 meter under havets overflade.

Der er tale om udfaset Boeing 747 jumbojet, som staten Bahrain har købt fra de Forenede Arabiske Emirater, og det 70 meter lange passagerfly skal fremover indgå i en ny undervandspark med navnet Dive Bahrain. Det skriver det lokale medie Gulf Daily News.

Grobund for koralrev
Den nye undervandspark skal tilbyde dykkere en anderledes oplevelse, end man sædvanligvis kan få under havets overflade. Foruden Boeing 747-flyet kommer undervandsparken også til at rumme en kopi af traditionelt hus fra Bahrain, kunstige koralrev og andre skulpturer. De forskellige elementer skal tilsammen skabe et miljø, hvor både koraller, fisk og havpattedyr kan trives.

Undervandsparken får et samlet areal på over 100.000 kvadratmeter og skal efter planen åbne i august. Der bliver angiveligt tale om den største undervandspark i verden.

Oprindelig leveret til Malaysia Airlines
Bahrain har betalt 100.000 dollar (svarende til cirka 660.000 kroner) for den udfasede Boeing 747-236B. Flyet blev ifølge World Airline News oprindeligt leveret til Malaysia Airlines i 1982 og har siden fløjet for Focus Air Cargo og Air Atlanta Icelandic, inden det blev udfaset i 2013.

Den gamle jumbojet fly er ifølge myndighederne i Bahrain blevet modificeret for at opfylde alle miljøstandarder, inden det sænkes ned under havets overflade. Her vil det blive forankret solidt på havbunden for at forhindre, at det flytter sig rundt som følge af havstrømmen.

 

Relaterede artikler:

Boeing overvejer at droppe B747

Tre B747 er hittegods i Kuala Lumpur

Boeing leverer B747 nr. 1.500