- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Sælger nordisk back office-firma i rejsebranchen

Travelwire, der udvikler software-systemer til rejsebranchen, står til at blive solgt til britiske Dolphin Dynamics – sælgeren er store Travelport med Galileo og Worldspan, der sidste år fik ny ejer.

Dolphin Dynamics har underskrevet en salgsaftale med Travelport om at købe Travelwire, der leverer mid/back office software-løsninger til en række nordiske rejsebureauer. Travelport, der blandt andet står bag reservationssystemerne Galileo og Worldspan, er en af de største aktører indenfor teknologi til rejsebranchen

Britiske Dolphin Dynamics, der også er en førende spiller indenfor teknologiske løsninger til rejsebureauer og turoperatører, er kommet til enighed med Travelport om at købe Travelwire. Holder køreplanen sker overtagelsen fra september i år.

Dolphin Dynamics oplyser i en pressemeddelelse, at man gradvist vil opsluge, eller sammenlægge, kompetencerne fra såvel Travelwire som Dolphins mid/back office-produkterne i en endnu stærkere løsning til alle kunder i rejsebranchen.

Travelwire, der er baseret og forankret i Norden, vil sammen med Dolphin Dynamics leverer support og ekspertise på det nordiske marked. Det vil dels understøtte eksisterende Travelwire-kunder, dels hjælpe Dolphin med at udbrede sin tilstedeværelse på det nordiske marked, hedder det.

Vi vil vokse i Norden
Den administrerende direktør for Dolphin Dynamics’, Chuck Richardson, siger om det planlagte opkøb af Travelwire:

”Ved at overtage Travelwire kan vi hurtigere vokse indenfor vores strategiske plan om at forøge vores business på det nordiske marked. De højt uddannede og erfarne Travelwire-medarbejdere, der nu kommer med i Dolphin-teamet, vil sætte fart på vores produktudvikling og gøre os mere konkurrencedygtige for alle kunder på alle markeder.”

Dolphin Dynamics, der blandt andet leverer software-løsninger til rejsebranchen, blev grundlagt i 1996. I dag har Dolphin sin software hos over 850 rejsebranche-aktører, store som små, i 26 lande verden over.

Travelport blev solgt
Travelport med reservationssystemerne Galileo og Worldspan – en af de største aktører i teknologi til rejsebranchen – blev omkring årsskiftet solgt for 28 milliarder kroner, men fortsætter som hidtil.

Travelport Worldwide Limited blev overtaget af to investerings- og kapitalfonde, Siris Capital Group og Evergreen Coast Capital Corp., for 4,4 milliarder dollars – cirka 28,6 milliarder danske kroner.

Travelport arbejder med alt fra distribution og teknologi til betalingsløsninger til for eksempel rejsebureauer, flyselskaber og hoteller. Koncernen har verden over omkring 4.000 medarbejdere i 180 lande og territorier.

I Norden har Travelport aftaler med 250 større rejsebureauer. Blandt Travelports største kunder alene i Danmark er Billetkontoret, FDM Travel, Vejle Rejser og USA Rejser.

Relaterede artikler:

Travelport solgt for milliardbeløb

Amadeus styrker digitalisering i Billund Lufthavn

Dansk IT-firma specialiserer sig i incomingbureauer