Travelport, der er en vigtig samarbejdspartner for blandt andet mange rejsebureauer og flyselskaber, får nye ejere. Arkivfoto.

Travelport solgt for milliardbeløb

Travelport med reservationssystemerne Galileo og Worldspan – en af de største aktører i teknologi til rejsebranchen – sælges for 28 milliarder kr. til to fonde, men fortsætter som hidtil.

Travelport Worldwide Limited overtages af to investerings- og kapitalfonde, Siris Capital Group og Evergreen Coast Capital Corp., for 4,4 milliarder dollars – cirka 28,6 milliarder danske kroner.

Det oplyser Travelport på sin hjemmeside og tilføjer, at virksomheden fortsætter som hidtil. Konkurrencemyndighederne i Europa og USA skal godkende den store handel – det forventes at ske i andet kvartal næste år. 

Travelport arbejder med alt fra distribution og teknologi til betalingsløsninger til for eksempel rejsebureauer, flyselskaber og hoteller. Koncernen har verden over omkring 4.000 medarbejdere i 180 lande og territorier.

Travelports bestyrelse har enstemmigt godkendt salget til Siris og Evergreen og anbefaler at aktionærerne i Travelport gør det samme, de får 15,75 dollars per aktie.

Uden at gå i detaljer om årsagen til salget af Travelport, siger dets bestyrelsesformand, Doug Steenland, i et opslag på Travelports hjemmeside: ”Aftalen vil gøre det muligt for Travelport at fortsætte sin vækst og gøre sig stærkere i den voksende globale rejseindustri.”

Business as usual
Og fra Travelports koncernchef, Gordon Wilson, lyder det: ”Travelport ser frem til handlen med Siris og Evergreen, der er specialister i investeringer indenfor teknologiske platforme. Gennem salgsprocessen har Siris og Evergreen vist deres omfattende teknologiske ekspertise sammen med deres ønske om at styrke Travelports kunder, medarbejdere og partnere. Vi vil også i fremtiden udvikle og investere i vores platforme for bedst muligt at betjene vores kunder i rejsebranchen. Det vil være business as usual hos Travelport og vi ser frem til en ny æra i udviklingen af vores koncern.”

Og John Swainson, Executive Partner i Siris, en af Travelports nye ejere, siger:

“Vi er imponeret over Travelports førende rolle i denne del af rejsebranchen, Travelports globale dækning og rækkevidde, fantastiske management team og medarbejdere samt fokuseringen på at levere det bedste til sine kunder. Siris ser frem til fremover at støtte Travelport med investeringer i en ny fase af innovation og førerskab i rejsebranchen.”

Går godt i Norden
I Norden har Travelport aftaler med 250 større rejsebureauer. Og væksten i år forventes at stige op mod 40 procent sammenlignet med sidste år. Blandt Travelports største kunder alene i Danmark er Billetkontoret, FDM Travel, Vejle Rejser og USA Rejser.

Travelports nordiske direktør, Peter Cramon, sagde for nylig til STANDBY.dk: ”Travelport i Norden ser stor vækst i disse år; fra 2015 til 2016 steg vi 17 procent, sidste år gik vi op med 24 og i år forventer vi en stigning på 40 procent.”

Relaterede artikler:

Travelport hyggede med rejsebranchen

Travelport kan hjælpe med flyselskabers ekstraafgifter

BCD Travel og Lufthansa Group i NDC-samarbejde