- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Sønderborg lander stor international konference

Sønderborg skal i 2022 være vært for en stor international konference om energieffektivisering. Den sønderjyske by har et mål om at blive klimaneutral før 2030.

Det Internationale Energiagentur (IEA) afholder næste år en stor international konference om energieffektivisering for syvende gang. Og værten bliver Sønderborg.

Konferencen afholdes 8. og 9. juni 2022, og den vil blive samlingspunkt for de teknologier, der skal være med til at nedbringe verdens CO2-udledninger. At energieffektivisere er én af mulighederne for at nedbringe udledningen, og der kan være flere måder at gøre det på. Eksempelvis ved at skabe en mere effektiv opvarmning og nedkøling af bygninger. Og effekten er stor for både klimaet, sundheden og elregningen.

”Danmark er førende til at udvikle energieffektive løsninger. I Sønderborg får dansk erhvervsliv næste år mulighed for at vise verdens grønne løsninger frem, der kan inspirere store udledere til at nedbringe deres drivhusgasser,” siger klimaminister Dan Jørgensen.

”Vi har i Danmark et erhvervsliv, som allerede nu er langt med at udvikle de teknologier, vi skal bruge for at komme i mål med reduktionerne. Hvis vi for alvor skal rykke noget i forhold til klimaforandringerne på globalt plan, så er det afgørende, at vi eksporterer vores innovative danske løsninger.”

Danfoss: ”Energieffektivitet er afgørende”
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er medarrangør af energikonferencen i Sønderborg, og den afholdes i samarbejde med Dansk Industri, State of Green og Danfoss, som er kendt for at fremstille termostater.

”Energieffektivitet er afgørende for den grønne omstilling, og dansk erhvervsliv står klar med rigtig mange af løsningerne. Nu skal vi have sat fart på implementeringen, og det håber og tror jeg på, at mødet vil bidrage til,” siger Kim Fausing, administrerende direktør i Danfoss.

”Jeg er meget stolt af, at Danfoss er medarrangør af konferencen, og vi ser frem til at vise det konkrete potentiale i energieffektivitet frem. For eksempel vil vores 250.000 kvadratmeter produktion og kontor på Als allerede næste år være CO2-neutralt. Det har vi gjort ved at sætte energieffektivitet først.”

Bliver energien udnyttet bedre, vil det blandt andet øge forsyningssikkerheden og reducere behovet for at udbygge ny, grøn energiinfrastruktur. Vurderingen fra IEA er, at energieffektiviseringer skal bidrage med cirka 40 procent af de nødvendige CO2-reduktioner, såfremt klimamålet fra FN skal nås på verdensplan.

Sønderborg har store klimaambitioner
Den kommende værtsby Sønderborg, der normalt ikke er værtsby for så store begivenheder, er et naturligt valg, når man ser på byens grønne ambitioner. Sønderborg arbejder målrettet via ’Project Zero’ på at reducere sin egen CO2-udledning til nul i 2029. Samtidig er der fokus på lokal jobvækst og nye, grønne kompetencer.

”Sønderborg Kommune har store ambitioner på klimaets og miljøets vegne. Vores målrettede indsats for at blive CO2-neutrale i 2029 har allerede skabt flotte resultater, og vi har reduceret udledningen med 52 procent i Sønderborgområdet. Jeg er stolt af, at vi nu kan være med til at vise nogle af vores løsninger på morgendagens klima- og miljøudfordringer som værtsby for Det Internationale Energiagenturs årlige internationale konference om energieffektivisering,” siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S).

Regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose (V), fortæller, at værtsskabet for verdens vigtigste konference for energieffektivisering vil være en platform for at kunne vise nogle af de mange offentlig-private partnerskaber frem, som er skabt i Sønderborg, Region Syddanmark og resten af landet.

”Værtsskabet er en kæmpe cadeau til den mangeårige indsats, som Sønderborg og en lang række virksomheder og samarbejdspartnere i det syddanske har gjort for at fremme løsninger inden for energieffektivitet i Danmark og globalt,” siger hun.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg kongresby på grøn energi

Klimapriser til danske Scandic-hoteller

Løsninger til klimatilpasning styrker dansk turisme