Danmarks mest klimavenlige hotel er, siger ny undersøgelse, Scandic Aarhus City. Regionale klimapriser til andre Scandic-hoteller. ”Et resultat af arbejdet med bæredygtighed,” siger direktør.
I en ny undersøgelse har den globale rejseportal Momondo kåret Scandic Aarhus City som Danmarks mest klimavenlige hotel. Udover den nationale anerkendelse får fire Scandic-hoteller regional hæder for at være mest klimavenlige: Scandic Kødbyen i København, Scandic Roskilde Park (Sjælland og Øer), Scandic Sønderborg (Sønderjylland) og Scandic Aarhus City (Aarhus).
Momondo Climate Award gives ifølge en pressemeddelelse fra Scandic til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst. De indsamlede data omregnes af Klimascore.com, der benytter en tilgang, de har udviklet med input fra Concito og DTU. Resultaterne er gennemgået af et dommerpanel af klimaforskere og branchefolk, oplyses det.
”Jeg er utrolig stolt over, at fire Scandic-hoteller pryder vinderlisten i Momondo Climate Award. Det er et synligt bevis på, at vores knap 30-årige arbejde med at skabe klimavenlige, svanemærkede hoteloplevelser anerkendes,” siger Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic Hotels i Danmark.
Tidligere mindre ambitiøse bæredygtighedsundersøgelser
Med foreløbig 28 hoteller er Scandic den største hotelkæde i Danmark. Og Søren Faerber siger videre:
”Der er i vores branche tidligere lanceret mindre ambitiøse bæredygtighedsundersøgelser og -mærkninger, som desværre ikke har givet forbrugerne et retvisende billede af de enkelte hoteller og kæders indsats på dette område. Derfor er jeg begejstret for, at Momondo, i samarbejde med Klimascore.com og Danish Business Travel Association, nu har begået en objektiv og faktabaseret undersøgelse omkring bæredygtighed i hotelbranchen.”
Dommerpanelet siger om årsagen til, at vinderen blev det nyeste Scandic-hotel i Aarhus:
”Scandic Aarhus City udmærker sig ved et mangeårigt arbejde med at reducere madspild mærkbart og tilbyde nye plantebaserede menuer til gæsterne. På energisiden har hotellet omlagt store dele af energiforsyningen til klimavenlige energikilder med blandt andet 240 solpaneler på taget.”
Forbrugere og virksomheder har fokus på miljø
Nye undersøgelser fra Momondo og DBTA viser, at danskerne har fokus på klimaet, når det kommer til oplevelser i rejsebranchen.
45 procent af danskerne vil gerne betale ekstra for klimavenlige produkter og ydelser, mens 70 procent af de større danske virksomheder har bæredygtighed med i deres overvejelser, når de vælger hotel eller venue.
”Vi har mærket større interesse for klimavenlige løsninger hos både fritids- og forretningsrejsende samt hos mødegæster. Derfor er det også en decideret win-win-situation for både klimaet og for os kommercielt, at vi fokuserer på at skabe en så bæredygtig hoteloplevelse som muligt igennem vores mange initiativer. Scandic er som eneste danske hotelkæde svanemærket for dette arbejde. Nu har vi fået klart svar fra blandt andet DTU og klimaforskere på, at vores indsatser gør en forskel for klimaet,” siger Søren Faerber.
Scandic Aarhus City er et Svanemærket hotel med 228 værelser, der blev opført i 2012. Svanemærket fra Miljømærkning Danmark betyder skrappe miljøkrav i alle relevante faser af produkternes livscyklus – fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering.
Scandic City-hotellet får blandt andet strøm fra solceller på taget, der leverer 90 procent af strømforbruget fra værelserne. Scandic Aarhus City har desuden, som resten af Scandic-kæden, reduceret mængden af affald, der produceres ved overnatninger og spisning, ved at fjerne al engangsplast såsom sugerør, plastikposer og engangsflasker med shampoo fra hotellet.
Madmæssigt har hotellet en målsætning om, at 60 procent af de serverede fødevarer skal være plantebaserede menuer med klimavenlige og lokalt producerede madvarer.
Relaterede artikler:
Så har Scandic 28 hoteller i Danmark
Disse 24 danske hoteller blev miljømærket sidste år