- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Thailand åbner for danske langtidsturister

Danske statsborgere med god tid kan nu søge langtidsvisum til Thailand. Der skal ansøges senest to uger før afrejse og efter ankomst venter 15 dages karantæne på hotel.

Normalt får danske statsborgere et 30 dages visum ved ankomsten til Thailand, men også det er ændret på grund af coronakrisen.

Thailand er som resten af verden orange i de danske rejsevejledninger. Men Thailand er på EU’s liste over lande uden for EU og Schengenområdet, som EU overvejer at åbne for. Og efter hjemkomst fra Thailand, der har relativt få coronasmittede, anbefaler de danske myndigheder ikke hjemme-isolering.

De statslige thailandske turistmyndigheder, Tourism Authority of Thailand, TAT, åbner nu for at blandt andet skandinaviske statsborgere kan komme indenfor i Thailand.

Men det kræver et visum fra i danskernes tilfælde udstedt af den thailandske ambassade i Danmark. Dette visum skal søges senest to til tre uger før afrejse. Før afgang mod Thailand skal den rejsende fremvise en højst 72 timer gamle negativ coronatest.

Ved ankomsten til Thailand testes turisten igen, hvorefter turen går direkte til et af flere udpegede hoteller i Bangkok. Her skal turisten være de næste 14 dage. Er den rejsende stadig coronafri efter de to uger, kan vedkommende frit rejse rundt i Thailand. Myndighedernes anvisninger skal naturligvis følges, herunder at bære mundbind i det offentlige rum.

Også vigtigt med stor rejseforsikring
Thailand byder statsborgere fra udvalgte lande tilbage som turister, blandt kravene er også en rejseforsikring, der dækker med mindst 100.000 dollars til udgifter til blandt andet eventuelt hospitalsophold.

Thailand vil, som andre lande, gerne igen have gang i sin vigtige turismebranche, samtidig med at landet fastholder det lave smittetryk.

TAT oplyser, at Thailand udsteder en række forskellige visa: Tourist Visa (TR), mens The Special Tourist Visa (STV) er beregnet for turister der ønsker at være op til 90 dage i Thailand. STV-visa udstedes kun til turister fra lande der vurderes som værende lavrisikolande, for eksempel Danmark.

Der er flere oplysninger hos Tourism Authority of Thailand via dette link.

Den danske ambassade i Bangkok med blandt andet gældende thailandske rejsevejledninger har dette link.

Relaterede artikler:

Thailand begynder langsom genåbning for turister

Langsom dansk coronatest forsinkede luksusrejse

Danske turister topper listen i Thailand