Flere flyselskaber er klar til at genoptage flyvninger til Thailand med udenlandske turister, der nu i begrænset omfang kan komme ind i landet på langvarige visa. Arkivfoto fra området ved Phuket: Henrik Baumgarten.

Thailand begynder langsom genåbning for turister

Udstyret med et Special Tourist Visa begynder udenlandske turister på langtidsophold at vende tilbage til Thailand. Opholdet skal indledes med to ugers karantæne på turistens hotel.

Mens Thailand sidste år satte rekord med 39,8 millioner udenlandske turister, så forventer TAT, Tourism Authority of Thailand, kun at komme op på 6,7 millioner i år.

Thailand, der har været lukket land for udenlandske turister under coronakrisen siden april, har netop modtaget de første små hold udenlandske turister.

De kom alle fra Kina, der normalt er Thailands største leverandør af udenlandske turister med næsten 11 millioner ankomster sidste år.

De små grupper fra Kina skal på forhånd have et regeringsgodkendt Special Tourist Visa, STV.

I går, tirsdag, ankom således 39 kinesiske turister fra Shanghai til Bangkok, skriver nyhedsbureauet Reuters. De kinesiske turister bar ansigtsmasker og blev ledsaget af officials iklædt beskyttelsesdragter fra flyet til bussen til hotellet. Blandt andet blev turisternes bagage sprøjtet med en desinficerende spray inden de blev kørt til hotellet.

Her skal de opholde sig den første uge på hotelværelset og viser coronatest, at de stadig er smittefri, må de den næste uge bevæge sig rundt på hotellet. Er de stadig smittefri, må de bevæge sig frit rundt i Thailand, siger landets turistminister.

I alt testes turister tre gange efter deres ankomst og inden de frit kan bevæge sig rundt.

Skal være i Thailand op til 90 dage
Special Tourist Visa giver adgang til at opholde sig i Thailand i 90 dage. Den næste gruppe på 147 kinesiske turister ankommer efter planen til Thailand mandag i næste uge med Thai Airways fra Guangzhou.

TAT håber, at ordningen med STV-visa vil fungere så godt, at Thailand til vinter også kan tage imod langtidsturister fra Europa, USA og Japan, skriver Reuters.

Avisen Bangkok Post skriver, at STV-turister blandt andet skal downloade en sporings app til deres smartphones.

Det danske udenrigsministerium  har stadig orange i sin rejsevejledning for Thailand, der kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Danskerne kan kun rejse til fem lande

Dubai Tourism arbejder med genåbningsstrategi

Thai Airways tilbyder underholdning til private