- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Tivoli lukker i over tre måneder

Tivoli lukker fra i dag og håber at genåbne til påske. Tivoli er ”meget modtagelig” overfor forslag til, hvad der skal ske med havens over 1.000 juletræer. Coronakrisen aflyser også Vinter i Tivoli.

Tivoli lukker fra i dag, som følge af regeringens skærpede restriktioner for at få coronakrisen under kontrol. Der håbes på en genåbning til påske.

Dermed er også Vinter i Tivoli omkring skolernes vinterferie i Uge 7 aflyst.

I en pressemeddelelse skriver Tivoli: ”Oven på mandagens pressemøde i Statsministeriet, har Tivoli besluttet at lukke fra i dag, onsdag, og resten af julesæsonen. Hver gang der er kommet nye restriktioner, har Tivoli indført ekstra foranstaltninger, for at der ikke skulle herske tvivl om, at gæsternes og medarbejdernes tryghed står over alt andet.”

Jul i Tivoli åbnede i år den 13. november, men lukker altså nu. Coronakrisen har også ramt Tivoli hårdt; der forventes mindst en halvering af det totale antal gæster i år, sidste år havde Danmarks største turistattraktion 4,5 millioner besøgende. Tivoli kan ende med et underskud i år på 150-200 millioner kroner, oplyste Tivoli tidligere på efteråret ved en ny nedjustering efter første halvår af 2020.

Forbud lukker de facto Tivoli
Tivolis forretning hviler på fire hovedaktiviteter, der udgør den samlede Tivoli-forretning: Have, forlystelser, mad og kultur.

Når Tivoli hverken kan have gæster inden for i Salene til kulturoplevelser eller åbne restauranterne og de indendørs forlystelser, er det med de i forvejen gældende restriktioner Tivolis vurdering, at Tivoli de facto er lukket ved forbud, skriver Tivoli i pressemeddelelsen.

I den siger Susanne Mørch Koch, Tivolis administrerende direktør blandt andet:

”Mod alle odds er det lykkedes Tivoli at åbne til sommer, Halloween og Jul i Tivoli. Hele tiden med fokus på at give vores gæster nogle oplevelsesrige og trygge timer. Det er vi meget stolte over, og vi er taknemmelige for, at vores gæster igen har vist, at de vil Tivoli samtidig med, at de har udtrykt stor tilfredshed med deres besøg i Haven.”

”Udover en tak til myndighederne for en tæt og konstruktiv dialog igennem hele forløbet, vil jeg sige en særlig tak til de dygtige og engagerede kolleger i Tivoli, der har knoklet for at give gæsterne den ægte Tivolioplevelse i trygge rammer. Vores medarbejdere havde fortjent muligheden for at gøre arbejdet færdigt, men vi må bare endnu en gang konstatere at COVID-19 ikke er retfærdig,” siger Susanne Mørch Koch.

Håber at genåbne til påske
Tivoli håber at kunne åbne for gæster til påske: ”Med vores finansielt stærke udgangspunkt og den helt nødvendige og afgørende hjælp fra statens hjælpepakker, har vi med stærk forankring i ledelse, bestyrelse og ejerkreds… nu fokus på en åbning til påsken 2021. Her håber og tror vi, at vi kan åbne i en mere normal ramme end i 2020,” siger Tivolis administrerende direktør.

Tivoli åbner efter planen igen den 27. marts til påske som start på en ekstra lang sommersæson. I slutningen af januar 2021 forventer Tivoli i øjeblikket at åbne Koncertsalen med musicalen The Bodyguard og senere Midt om Natten og andre forestillinger i Koncertsalen og Glassalen.

Har over 1.000 juletræer i overskud
Tivoli er pyntet fint op til jul med blandt andet over 1.000 juletræer. Hvad der skal ske med dem, vides endnu ikke. Men de skal helst ikke gå til spilde.

”Vi er meget modtagelige for gode ideer til de over 1.000 juletræer, men vi har ingen aftaler på plads endnu om, hvordan de mange juletræer skal have et nyt liv. Det er vi ved at finde ud af,” lyder meldingen fra Tivoli.

Relaterede artikler:

HORESTA: ”Den nye nedlukning vil gøre ondt værre”

Coronakrisen påvirker også Jul i Tivoli

Danske forlystelsesparker mister milliardbeløb