Nimb-bygningen i Tivoli med blandt andet det fornemme hotel er også pyntet op til jul. Pressefoto fra Tivoli.

Coronakrisen påvirker også Jul i Tivoli

Frem til 3. januar er der Jul i Tivoli, men alle skal have en forudbestilt pladsreservation for at komme ind. Coronakrisen er også årsag til, at årets Lucia-optog er aflyst.

Da Jul i Tivoli åbnede den 13. november havde 18.000 ï åbningsweekenden booket en gratis pladsreservation så de kunne komme indenfor. Der er ingen adgang uden pladsreservation, oplyser Tivoli.

Coronakrisen rammer nemlig også Tivoli hårdt; der forventes en halvering af det totale antal gæster i år, sidste år havde Danmarks største turistattraktion 4,5 millioner besøgende.

Tivoli kan ende med et underskud i år på 150-200 millioner kroner, oplyste Tivoli tidligere på efteråret i forbindelse med en ny nedjustering efter første halvår af 2020.

Men Danmarks under normale år største turistattraktion har også en masse andre tal i forbindelse med dette års Jul i Tivoli.

Fire julemænd
For eksempel bruger Restaurant Grøften under Jul i Tivoli hver dag over 100 pakker rugbrød og skænker mere end 1.200 liter juleøl om ugen.

I hele Tivoli blev der sidste år under juleperioden solgt over 24.000 pandekager, mens der i flæskestegsboden på Plænen blev håndskåret over 65.500 skiver flæskesteg, oplyser Tivoli.

Og over Tivolis Hovedallé hænger over 600 krystaller til en værdi af en halv million kroner i en 400 meter lang granguirlande.

Og hvis antallet af solgte glögg genbrugskrus sidste år blev stablet ovenpå hinanden, vil de nå en højde på 389 meter. Sidste år blev der under Jul i Tivoli solgt 11.800 liter glögg fordelt i 35.435 genbrugskopper.

Tivoli har fire mand, der på skift optræder som julemand ved H.C. Andersen Slottet. Og i hele Tivoli er der omkring 1.000 juletræer, der er ophængt tre kilometer granguirlander og pyntet med over 7,5 tons gran.

Relaterede artikler:

Tidsbestilling i Tivoli og vagtfirma til at sikre afstand

Aarhusregionen gør klar til julestemning

Danske forlystelsesparker mister milliardbeløb