- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Tolderne kan gøre påskeshopping til dyr fornøjelse

Inden påskeferien anbefaler Toldstyrelsen danskere, der rejser til udlandet, at få styr på reglerne. ”Vil du undgå en uventet regning, så sæt dig ind i toldreglerne,” lyder opfordringen.

Påskeferien står for døren, og rejser tusindvis af danskere på ferie. Shopper man i udlandet, er der flere regler, man skal huske, skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Først og fremmest har det betydning, om man shopper i et EU-land eller i et land uden for EU. For EU-lande er reglerne enkle: Du må nemlig frit medbringe varer, så længe de er til eget brug. Eget brug betyder, at det kun er til dig selv, familiemedlemmer og gæster i dit hjem, lyder det.

Går påskeferien til et land uden for EU, er lovgivningen en anden. Lander man i Danmark med fly fra et land uden for EU, må man tage varer med til en samlet værdi af 3.250 kroner, hvis man vil undgå at betale told og afgifter.

Det er den samlede sum af den rejsendes varer, der tæller, så har man for eksempel købt en jakke i New York til 3.000 kroner, er der ikke meget tilbage at shoppe for, inden turen går tilbage til Danmark, skriver Toldstyrelsen.

Tænker ikke over, at udlandskøbene kan betyde en ekstraregning
Mette Helmundt, der er funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn, siger i pressemeddelelsen:

”Mange danskerne flyver til udlandet i påskeferien og tænker måske ikke videre over, at udlandskøbene kan betyde en ekstraregning, når de kommer tilbage fra for eksempel USA.”

Hvad enten man rejser til et land inden for eller uden for EU, er der dog undtagelser, når det kommer til tobak og spiritus. For tobak og alkohol gælder der lidt andre regler, også i forhold til om man har holdt ferie i et EU-land eller uden for EU.

”Derfor er det altid en god ide at læse toldreglerne, inden man tager afsted på ferie,” siger Mette Helmundt.

Toldstyrelsen har mere om de danske toldregler på denne hjemmeside.

Og inden sommerens rejsehøjsæson har Toldstyrelsen søsat en ny kampagne. De fire fokusområder er rejser inden for EU, uden for EU, om man rejser med store kontantmængder eller ”særlige varer.”

Rejser man ind i eller ud af Danmark med et beløb, der svarer til 10.000 euro eller mere, skal beløbet oplyses til Toldstyrelsen. Der er også særlige regler for våben, truede dyr og planter, varemærkeforfalskede og piratkopierede varer, lægemidler, fødevarer og så videre.

Relaterede artikler:

Toldstyrelsen: Rejsende kender ikke konkrete regler

Advarer turister: Kopivarer kan true sundheden

Rejsebureauer og hoteller risikerer hvidvask-bøder