- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Danmark skal være verdensmester i bæredygtig turisme

Ny strategi fra hotel-, restaurant- og turisterhvervets organisation skal gøre Danmark til verdens mest bæredygtige turistdestination. Det nye koncept præsenteres i dag under Horestas årsdag.

Horesta lancerer i dag en ny dansk bæredygtighedsstrategi, der i samarbejde mellem turisterhvervet og det offentlige skal forstærke indsatsen for gøre Danmark til verdens mest bæredygtige turistdestination, oplyser organisationen.

Det sker under Horestas årsdag med over 700 tilmeldte topfolk fra den danske hotel- og restaurationsbranche samt andre primære aktører indenfor dansk turisme.

Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard, til venstre, gav onsdag statsminister Mette Frederiksen en kort orientering om branchens nye udspil for at gøre Danmark mere bæredygtig som rejsemål –  et samspil mellem turisterhvervet og det offentlige. Foto: Horesta på Linkedin.

”Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er et af Danmarks største og mest betydningsfulde væksterhverv. Med dette følger et stort ansvar – både for vores gæster, vores medarbejdere og hele vores omverden”, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta, i pressemeddelelse.

Den nye bæredygtighedsstrategi med det lidt kringlede navn ”SusDANEable for the Future”, præsenteres på Horestas årsdag i Tivoli Hotel & Congress Center og består af seks fokusområder, hvor erhvervet og det offentlige kan forstærke indsatsen.

Det gælder områder som ”mindre forbrug”, ”mere grøn energi”, ”mindre madspild, affald og plast”, ”mere bæredygtig mad” og ”mere klimavenlig transport.”

Til at bakke en række af disse emner op, har Horesta til sin årsdag inviteret en række relevante talere indenfor flere af områderne.

Flere hotelgæster – mindre CO2-udledning
Ifølge Horesta er store dele af det danske hotel-, restaurant- og turisterhverv allerede langt i en bæredygtig omstilling.

For eksempel viser en opgørelse, ifølge Horesta, at mens antallet af hotelovernatninger i Danmark voksede ni procent fra 2014 til 2017, faldt CO2-udledningen fra hotellerne med syv procent.

”Det er med andre ord lykkedes at skabe en bæredygtig vækst i erhvervet. Vi skal som erhverv fortsat tage ansvar for at gøre en positiv forskel. Vi skal finde nye veje til en styrket forretning, hvor bæredygtighedsindsatsen kan forenes med bedre service, innovative gæsteoplevelser og øget bundlinje”, siger Katia K. Østergaard.

Horestas administrerende direktør var onsdag med, da regeringen lancerede sine klimapartnerskaber med erhvervslivet på Marienborg.

Horesta påpeger, at organisationen gennem årene har taget en række initiativer på bæredygtighedsdagsordenen – blandt andet med miljømærket Green Key, verdens største certificering inden for turisterhvervet, der nu har spredt sig til 58 lande.

”Vi har et rigtig godt afsæt for de kommende år, hvor der i stigende grad er fokus på, i hvilket omfang turismen slider på sine omgivelser,” siger Katia K. Østergaard.

Der er mere om ”SusDANEable for the Future” på Horestas hjemmeside.

Danmark vælges ikke på grund af bæredygtighed
Selvom mange udenlandske turister opfatter Danmark som en bæredygtig destination, så er det andre ting, der trækker, viste ny rapport forleden.

I forbindelse med VisitDenmarks årlige image- og potentialeanalyse er der blevet forsøgt at afdække holdningen til bæredygtig turisme i de fem største og vigtigste markeder for dansk turisme: Tyskland, Norge, Sverige, Holland og Storbritannien.

Der er gennemført 6.741 webinterviews med respondenter på disse markeder, og man har især interesseret sig for, hvorvidt Danmark forbindes med en række udvalgte bæredygtighedsparametre, og hvorvidt det vil kunne påvirke den fremtidige rejseadfærd.

Undersøgelsen viser, at Danmark ikke bliver valgt på grund af den oplevede grønne profil og bæredygtige løsninger. Det er i stedet parametre som “afslapning og reaktion” og “værdi for pengene,” der i højere grad betyder noget for turisterne fra de fem lande.

Læs mere i artiklen herunder – ”Danmark vælges ikke på grund af bæredygtighed” – her er et link til undersøgelsen.

Relaterede artikler:

Danmark vælges ikke på grund af bæredygtighed

Danmark skal være Europas mest bæredygtige rejsemål

To danske byer i top på bæredygtigheds-index