- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Danske restauranter blandt verdens bedste

Københavnske Noma og Geranium blev verdens næst- og femtebedste da ”World’s 50 Best Restaurants” blev kåret efter en subjektiv vurdering fra 1.000 internationale restauranteksperter.

Set med danske briller var et stort spørgsmål inden uddelingerne af priserne i dag i Singapore, hvor Noma ville lande på listen efter sin genåbning sidste år. Det blev til en andenplads, mens Geranium blev nummer fem.

Kåringen af ”World’s 50 Best Restaurants” foretages af 1.000 internationale restauranteksperter. Deres subjektive vurdering afgør placeringerne; der er således ikke et kriteriesæt som hos for eksempel Michelin, noterer Horesta i en pressemeddelelse.

Verdens bedste restaurant blev Mirazur i Menton på den franske middelhavskyst, tredjepladsen gik til Asador Extebarri i det nordspanske, mens restaurant Gaggan i Bangkok fik fjerdepladsen.

Noma har tidligere toppet listen over World’s 50 Best Restaurants’ hele fire gange, men har været fraværende i to år på grund af restaurantens flytning og relancering.

Styrker Danmarks position hos gastro-turister
Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard, siger, at Noma og Geranium imponerende placeringer forstærker Danmarks position som en destination gastroturister ikke kan undgå at have på listen.

”Det er helt fantastisk at have Noma tilbage til det allerfineste selskab, hvor de hører hjemme. Listen er endnu et sted, hvor dansk gastronomi markerer sig i verdens absolutte top, og det har en enorm betydning for resten af erhvervet og turismen her i landet”, siger Katia K. Østergaard.

I år har Danmark blandt andet fået historisk mange Michelin-stjerner og har nu 35 Michelin-stjerner på 28 restauranter – mens Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf vandt titlerne som verdens bedste kok og kokkeelev ved Bocuse d’Or.

Danske restauranter omsætter årligt for over 44 milliarder kroner, oplyser Horesta og tilføjer, at siden 2012 er der åbnet 1.800 nye restauranter, så der i dag er flere end 17.400.

World’s 50 Best Restaurants anerkender også restauranter lige uden for top 50-listen. Det gør de på ”The extended list”, hvor boblerne på pladserne fra 51.-120. kåres. Her er flere københavnske restaurantnavne. 

Relæ blev nummer 56, Amass nummer 85, Nomas søsterrestaurant 108 blev nummer 89, mens Kadeau blev nummer 105.

Relaterede artikler:

Millioner skal skaffe Danmark flere mad-turister

Største danske restaurantfirmaer tjente halv milliard

Norden stiger til 80 Michelin-stjerner