- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Danskerne må gerne besøge Paven

Med undtagelse af nærmest kun Vatikanstaten samt ødegård i Sverige og Norge, er der nu orange til alle EU/Schengen-lande, viser nye rejsevejledninger. Måske snart regionale rejsevejledninger.

Udenrigsministeriet har foretaget den ugentlige opdatering af sine rejsevejledninger for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien. Opdateringerne sker på baggrund af de nyeste smittetal fra Statens Serum Institut. SSI får blandt andet sine data fra EU-agenturet ECDC, European Centre for Disease Prevention and Control.

Ved torsdagens opdatering blev både Estland med et smittetal på 36,2 pr 100.000 indbyggere og Norge med 39,2 føjet til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede.

Vatikanet fjernes fra listen og ændres til gul (vær ekstra forsigtig) på grund af et lavt smittetal, oplyser Udenrigsministeriet.

Finland opfylder fortsat kriteriet for lavt smittetal, men som følge af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, frarådes fortsat alle ikke-nødvendige rejser.

I Sverige frarådes nu også rejser til de to resterende åbne regioner, Västerbotten og Västernorrland, på grund af smittetallene. Dermed er hele Sverige og alle landets 21 regioner nu orange.

Udenrigsministeriets pressetjeneste oplyser torsdag til STANDBY.DK, at der måske i midten af denne måned kommer en melding fra regeringen om holdningen til de længe efterlyste regionale rejsevejledninger. Hvad der eventuelt bliver meddelt, vidste pressevagten ikke.

Fraråder ikke ødegård eller hytte i Sverige og Norge
Hele Norge var i forvejen orange på grund af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Men Udenrigsministeriet skriver, at ”den nordiske mekanisme,” hvor regioner med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul) aktiveres for Norge. Regionerne står i de danske rejsevejledninger for Norge.

”Vi fraråder ikke ophold på egen ødegård eller lignende i Sverige eller Norge, selvom øvrige ikke-nødvendige rejser fortsat måtte frarådes til den pågældende region som følge af smittetallet,” skriver Udenrigsministeriet.

Der gælder særlige regler for Sverige, Norge og Slesvig-Holsten i Tyskland, idet regioner med smittetal under 30 holdes åbne. Læs mere i Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Relaterede artikler:

Kun to nordlige svenske regioner er nu åbne

DFDS halverer betjeningen af København-Oslo

Grønt lys til Kanarieøerne fra Storbritannien og Tyskland