DFDS halverer betjeningen mellem København og Oslo. Fra starten af november og foreløbig til midten af februar sejles ruten kun af Pearl Seaways, til højre, mens Crown Seaways lægges op i København. Arkivpressefoto: DFDS.

DFDS halverer betjeningen af København-Oslo

Stigende smittetal og skærpede rejserestriktioner har reduceret antallet af passagerer på DFDS’ rute fra København via Frederikshavn til Oslo. Nu oplægges det ene skib og der sejles kun hver anden dag.

”Med den forværrede situation er der ganske enkelt for få passagerer om bord til at opretholde fuld sejlplan, og derfor er vi tvunget til at reducere sejladsen til ét skib indtil midten af februar,” siger Kasper Moos, passagerdirektør i DFDS, i en pressemeddelelse.

”Det betyder, at fra 2. november vil der kun være afgang hver anden dag fra hver havn i stedet for hver dag. Det vil vi nu informere kunderne om,” siger Kasper Moos.

Med den reducerede sejlplan, vil Pearl Seaways være DFDS’ eneste passagerskib mellem Danmark og Norge, mens Crown Seaways lægges op i København indtil 12. februar, oplyser det danske rederi.

Endvidere vil der ikke være nogen afgange i begge retninger den 25. december eller mellem den 3. januar til den 9. januar.

Rederiet sejler normalt hver dag i hver retning mellem København via Frederikshavn til Oslo; nogle afgange i denne periode har under 200 passagerer på de to skibe, Pearl Seaways og Crown Seaways, der fyldt med passagerer hver har plads til op mod 1.800 passagerer.

Ruten har på normale år over 775.000 passagerer.

20 tjenere opsiges
Oplægningen af Crown Seaways får konsekvenser for antallet af medarbejdere om bord.

”Det betyder, at vi må opsige 20 tjenere på skibet. Det er meget beklageligt, for det er alle medarbejdere, der har arbejdet hårdt for at hjælpe med at sikre sejladsen,” siger Anne-Christine Ahrenkiel, DFDS’ personaledirektør, og fortsætter:

”De øvrige medarbejdere i servicefunktioner om bord er omfattet af en aftale om reduceret arbejdstid og løn med fagforeningen Metal Maritime. Skibets tekniske driftsbesætning kan afvikle opsparet overtid eller blive overført til andre skibe.

Det betyder, at vi vinder tid indtil starten af det nye år og indtil videre kan beholde de fleste af vores medarbejdere, så vi hurtigt kan genstarte ruten, hvis Covid-19 situationen forbedrer sig inden for nogle måneder,” siger Anne-Christine Ahrenkiel.

Fyrede 200 i juni
Efter den midlertidige rutelukning af København-Oslo fra 15. marts til 25. juni blev ruten genåbnet med ny sejlstruktur. Nu lagde skibene også til i Frederikshavn mellem Danmark og Norge, så skibene samtidig betjener ruten Frederikshavn-Oslo, som Stena Line har trukket sig fra, og med styrket fokus på passagerer med transportbehov og fragtkunder og reduceret bemanding.

I sidste måned oplyste DFDS, at man opsagde 26 tjenere på de to skibe mellem København og Oslo.

Sidst i juni meddelte DFDS, at det danske rederi skulle spare en kvart milliard kroner og afskedigede derfor 650 ansatte, heraf 200 i Danmark. DFDS har i alt cirka 8.600 medarbejdere.

Relaterede artikler:

DFDS-ansatte går ned i løn på Oslo-ruten

Færgerederi reducerer kraftigt på Danmark

Færre sommergæster på danske udlandsfærger