De to svenske regioner Västerbotten og Västernorrland er nu de eneste gule i de danske rejsevejledninger. Foto fra Umeå, hovedby i Västerbotten. Foto: Fredrik Larsson, Visit Umeå Content Bank.

Kun to nordlige svenske regioner er nu åbne

Hele Europa er nu orange, efter de danske rejsevejledninger blev opdateret torsdag. Grækenland og Norge plus Slesvig-Holsten er nu også orange. Stadig ingen regionale rejsevejledninger.

Som ventet blev både Grækenland og Norge i dag orange, da Udenrigsministeriet kom med sine ugentlige opdateringer af sine rejsevejledningerne på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Det samme blev nordtyske Slesvig-Holsten.

Grækenlands coronasmittetal er kommet op på 41,2, den danske grænse er 30.

Den nordiske mekanisme er aktiveret for Sverige, hvor regioner i landet med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul). Med dagens rejsevejledning er nu kun to nordsvenske regioner fortsat gule: Västerbotten og Västernorrland, oplyser Udenrigsministeriet.

Ligeledes lyder det fra Udenrigsministeriet, at Norge fra på lørdag forventes at indføre nye, mere restriktive indrejseregler for indrejsende fra Danmark.

Her er erhvervsrejsende fra Region Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland ikke længere undtaget for karantæne. ”På den baggrund ændres rejsevejledningen for Norge til orange og vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser dertil,” skriver ministeriet.

I Tyskland er grænseregionen Slesvig-Holsten nu også over tærsklen med et smittetal på 31,1.

Rejsevejledninger gælder ikke erhvervsrejser
Udenrigsministeriet skriver i sine rejsevejledninger, at med tilføjelsen af Grækenland og Norge, som de to resterende åbne lande i Europa, er hele verden igen orange, hvortil vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, bortset fra de to regioner i Sverige, hedder det.

Udenrigsministeriet understreger, at dets rejsevejledninger primært er rettet mod danske turistrejsende.

Erhvervsrejser er ofte nødvendige, og erhvervsrejsende frarådes i så fald ikke at rejse til et orange land. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Relaterede artikler:

DFDS halverer betjeningen af København-Oslo

Grønt lys til Kanarieøerne fra Storbritannien og Tyskland

Rejsebureauforeninger kritiserer rejsevejledninger