- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Disse 20 danske strande har det reneste badevand

Kun strande i Jylland, på Fyn og nogle mindre øer er blandt de 20 strande på liste fra Friluftrådet med det reneste badevand. Ingen strande fra Sjælland og Bornholm er på top 20-listen.

Når det Blå Flag vajer er det tegn på, at badegæster finder rent badevand og at der gøres særlig indsats for natur og miljø. Der er 197 danske strande med Blå Flag, der indikerer høj kvalitet og gode faciliteter, men nogle strande topper hvert år listen over strande med det reneste badevand, oplyser Friluftrådet.

Klik for stort format. Kig efter det Blå Flag ved danske badestrande. Vejer flaget er det tegn på, at blandt andet badevandet er af høj kvalitet og at stranden har gode faciliteter. Pressefoto: Friluftrådet.

Friluftrådet har sendt STANDBY.dk denne Top 20-liste over de bedste danske Blå Flag-strande – ingen strande er fra for eksempel Sjælland, Bornholm eller Lolland Falster.

Rækkefølgen på Top 20 er først kommunen, hvor stranden ligger, fulgt af navnet på selve stranden. Rækkefølgen starter med stranden med de bedste resultater:

Randers kommune: Udbyhøj strand

Langeland: Ristinge Strand

Assens: Assens Næs strand

Fredericia: Skærbæk Strandpark

Nyborg: Fyns Badestrand

Nyborg: Storebæltsbadet

Ærø: Eriks Hale

Langeland: Hesselbjerg Strand

Kolding: Løverodde Strand

Middelfart: Stranden ved Middelfart Marina

Ringkøbing-Skjern: Nørre Lyngvig Strand

Nordfyns kommune: Hasmark

Nordfyns: Fuglsang, Tørresø

Nordfyns: Bogense Søbad

Ærø: Søby Strand

Aabenraa: Sandskær Strand

Svendborg: Smørmosen

Lemvig: Høfde Q

Gør meget for natur og miljø
Danmark er generelt kendt for høj kvalitet af badevand, og lige nu har Danmark 197 Blå Flag-strande, hvilket er rigtig højt antal sammenlignet med vores nabolande, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet, i pressemeddelelse.

Det høje antal Blå Flag-strande er tegn på, at kommunerne gør meget for natur og miljø samt for at imødekomme efterspørgsel på gode oplevelser med friluftsliv langs den danske kyst.

“Danmark har rigtig mange Blå Flag strande, sammenlignet med vores nabolande. Det vidner om, at danskerne går meget op i rent badevand, friluftsliv og natur. Blå Flag sikrer rent badevand, høj sikkerhed og gode natur-og miljøformidlingsaktiviteter, som giver danskerne og vores udenlandske turister mulighed for at bade på nogle af de bedste strande i Europa,” siger Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted.

Her er kravene:
På de 197 Blå Flag strande i Danmark bliver der i badesæsonen taget mindst ti 10 badevandsprøver. Strandene bliver analyseret for E. coli og Enterokokker, og Top 20-listen er lavet ud fra hvilke strande, der samlet set scorer lavest på begge parametre.

“Det er fantastisk at kvaliteten er i top, og det er et klart resultat af Blå Flag. For at få de Blå Flag er kommunerne tvunget til at måle badevandskvaliteten. Det er dejligt at se, at danske og vores udenlandske turister får bedre muligheder for gode kvalitetsstrande med de blå flag,” siger Friluftrådets direktør.

Friluftsrådet står også bag den nordiske ordning Badepunkt, for strande, der har samme høje kvalitet i badevandet og derud over lægger vægt på uspoleret natur og muligheder for friluftsliv.

Relaterede artikler:

CNN: København blandt verdens bedste badebyer

Støtte til nyt turistprojekt på den jyske vestkyst

Dansk strandhotel på Top 10 over Europas bedste