CNN roser københavn som en af verdens bedste byer når det gælder muligheden for at svømme i rent vand. Her er det havnebadet ved Islands Brygge – pressefoto: Wonderful Copenhagen.

CNN: København blandt verdens bedste badebyer

CNN har igen kastet sin kærlighed på Danmark – denne gang er København på liste over 12 af verdens bedste storbyer når det gælder rent vand at svømme i.

Den store amerikanske TV-station bringer på sin travel-hjemmeside en liste over 12 af verdens klassiske storbyer med ”mange steder, hvor man kan tage en dukkert og ryste varmen af sig sammen med de lokale,” hedder det blandt andet på CNN.com

København bliver nævnt som nummer et. Artiklen på CNN.com/travel, ”What are the best cities for swimming?,” er skrevet af freelancejournalisten Joe Minihane, der om København noterer:

”København er en by omgivet af vand, København er en glæde for svømmere navnlig ved midsommer når vinteren er et fjernt minde.”

Blandt svømmestederne i København nævnes Amager Strandpark, Amager Beach Park, med sit sand på den to kilometer lange kunstige ø med en rolig lagune, der blandt andet er perfekt til at padle.

Vil man ikke væk fra bykernen, så anbefaler CNN de besøgende turister ”de fantastiske havnebade ved Islands Brygge og Fisketorvet med rent, køligt vand.”

Næste på listen er Zürich med 18 offentlige udendørs bademuligheder med krystalklart vand i betagende omgivelser. Blandt bademulighederne i Schweiz’ største by nævner CNN for eksempel Tiefenbrunnen, Schanzengraben og Frauenbad Stadthausquai, sidstnævnte er, som navnet antyder, kun for kvinder.

I og ved London anbefales ikke at svømme i selve Themsen, men der nævnes svømmesteder som Brockwell Lido, Hampstead Heath, Tooting Bec Lido, og inde i selve London, i Hyde Park kan man bade i Serpentine Lido.

Hop i havet i Hong Kong
Hong Kong er måske ikke indbegrebet af en typisk badeby, men det er muligt. Blandt mulighederne nævner CNN såvel området ved Repulse Bay somt Shek O og mod betaling er der adgang til det flotte svømmebassin på 76. etage af hotellet W, et varemærke under Marriott, med udsigt over havnen i Hong Kong.

Vancouver på den canadiske vestkyst er også på CNN-listen med badesteder som Third Beach, Stanley Park og Trout Lake Beach.

Sydney, Australiens største by, er for kendere indbegrebet af blandt andet vandsport. Byens mest berømte badested er Bondi Beach fulgt af blandt andet Clovelly Bay og South West Arm Pool.

Den portugisiske hovedstad, Lissabon, ligger også ved havet og her anbefaler CNN steder som Cascais samt strandene ved Carcavelos og Guincho.

Andre storbyer på CNN-listen over mulighed for at bade i eller tæt på centrum er Paris, sågar i og ved Seinen, samt New York – for eksempel ude ved området Astoria i bydelen Queens, hvor der er et svømmebassin med den olympiske længde på 50 meter. Selve byen New York har 50 officielle svømmesteder, skriver CNN.

Rio’s berømte strande
Trioen sidst på top 12-listen er Berlin med den tyske hovedstads mange smukke søer, for eksempel Wannsee og Muggelsee – eller den flydende badeanstalt Badeschiff på selve Spree-floden.

Stockholm berømmes for sine mange smukke svømmemuligheder, for eksempel Smedsuddsbadet og Oxhalsbadet.

Og til sidst nævner CNN naturligvis også Rio de Janeiro med de to verdensberømte strande Copacabana og Ipanema.

Relaterede artikler:

CNN kalder Aarhus for Europas nye ”cool hovedstad”

Jysk rejsemål til tops hos CNN

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande