Nordsjællandske Hornbækhus med 36 enkelt- og dobbeltværelser samt minisuiter har fundet vej til fin omtale i engelsk avis. Foto via Hornbækhus/VisitNordsjælland.

Dansk strandhotel på Top 10 over Europas bedste

Kendt engelsk avis placerer nordsjællandske Hotel Hornbækhus på Top 10 blandt Europas bedste, nye strandhoteller. De øvrige ligger i Frankrig, Grækenland, Kroatien, Letland, Portugal og Spanien.

Under overskriften ”10 af Europas bedste nye strandhoteller” bringer engelske The Guardian liste over sine ti bud på de bedste nye europæiske strandhoteller.

Artiklen på avisens hjemmeside har ingen optakt med kriterierne for optagelse på listen, kun at det efter avisens rejseredaktions mening er nogle af de ti bedste nye strandhoteller.

Som eneste nordiske repræsentant optræder Hotel Hornbækhus i mondæne nordsjællandske Hornbæk. Det er kun lidt over et år siden, at Hornbækhus genåbnede under sin nye ejer. Men det har åbenbart været nok til, at for eksempel The Guardian har hørt om og besøgt hotellet.

”Vi vidste ikke engang, at de havde været forbi – men vi er da glade og stolte over at de har haft en god oplevelse hos os,” siger presseansvarlig Sofia Fischer fra Hotel Hornbækhus i pressemeddelelse fra VisitNordsjælland.

Ejes af milliardær
Hornbækhus og Villa Strand i Hornbæk blev for nogle år siden købt af milliardæren Lennart Lajboschitz, der skabte sin formue ved at opfinde og udvikle Tiger-butikkerne.

Han og hans familie ville med købet af Hornbækhus og Villa Strand satser på at skabe gode oplevelser og møder mellem mennesker. Efter en gennemgående renovering og en personlig indretning med hjælp fra firmaet Een, hvor næsten hver eneste pynte genstand er udvalgt specielt, genåbnede hotellet i juni sidste år.

Hotellet er med sine fællesspisninger og mange aktiviteter hurtigt blevet en stor succes blandt de lokale i Hornbæk og nu har noget af den store verden fået øjnene op for det lille hotel.

The Guardian fremhæver i sin korte omtale, at Hornbækhus med sin særlige indretning af vintage møbler og retro print tapeter har ”The hygge vibe” og i øvrigt kun ligger 45 minutters bilkørsel fra København.

Avisen bruger cirka 100 ord på at beskrive hvert af de ti udvalgte, nyåbnede strandhoteller.

The Guardian skriver blandt andet om Hornbækhus, at ”dette strandhotel åbnede oprindeligt tilbage i 1904, at det ligger tæt på sandstranden, at prisen er med morgenmad ligesom der mod betaling er fællesspisning om aftenen med blandt andet de andre gæster. Ligeledes fortæller The Guardian, at Hornbæk er et hyggeligt fiskerleje med adskillige restauranter og havnecafeer.

Glæde hos VisitNordsjælland
VisitNordsjælland er også begejstrede over den flotte omtale af Hornbækhus.

”De har gjort det så godt på Hornbækhus, og fortjener at ligge på den liste. Det smitter også af på både hele Hornbæk og Nordsjælland, når et hotel bliver nævnt på den måde, så alle er glade,” siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

Turismen i Nordsjælland giver en omsætning på over fem milliarder kroner om året – tallet dækker alt fra hotelovernatninger, restaurantbesøg, møder og konferencer til den anslåede relaterede omsætning ved for eksempel håndværkere der reparerer sommerhuse.

VisitNordsjællands største attraktioner tæller Kronborg, Fredensborg Slot, kunstmuseet Louisiana, Esrum Kloster, Hundested Havn og badebyer som Hornbæk og Gilleleje.

De øvrige på Top 10
I den rækkefølge de øvrige ni nyåbnede europæiske strandhoteller omtales hos The Guardian er:

Aria Estate på den græske halvø Mani, en del af Peloponnes, Dexamenes Seaside Hotel i Kourouta på den nordlige del af Peloponnes, Cook’s Club Palma Beach på Mallorca (Cook’s Club er det nyeste high end-hotelkoncept i Thomas Cook-gruppen, der blandt andet omfatter danske Spies, red), Kalamota Beach House på den kroatiske ø Koločep tæt på Dubrovnik og Casa das Arribas ved den kendte portugisiske ferieresort Sintra.

Herefter følger The Melegran i den nordkroatiske havneby Rovinj, Avocado Surf Hostel på kanariske ø Gran Canaria, Pavillon de la plage i den franske atlanterhavsregion Bretagne samt Tamara Suites and Apartments ved den lettiske havneby Jurmala.

Relaterede artikler:

Nordsjælland klar med ny turismestrategi

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde

Rejselandet Danmark får masser af presseomtale