- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Emirat vil øge synlighed i Danmark

Sharjah, det tredjestørste af De Forenede Arabiske Emirater, vil tiltrække flere turister – også fra Norden. Emiratets nyeste turistattraktion er Al Montazah Amusement and Water Park.

For at gøre sig mere synlig i Norden deltager Sharjah i denne uges store Matka-feriemesse i Helsinki, hvor repræsentanter fra emiratet vil prøve at øge kontakten til blandt andet nordiske rejsearrangører.

Klik for stort format. Farverige omgivelser i Sharjah i forbindelse med en lysfestival. Foto: Sharjahmydestination.ae

De syv medlemmer af De forenede arabiske Emirater har Dubai som det mest kendte emirat og Abu Dhabi som det arealmæssigt største. Et af de andre emirater er Ras Al Khaimah, der ligesom Sharjah ligger tæt på Dubai og dermed den store lufthavn, der ikke mindst benyttes af flyselskabet Emirates.

Ifølge PR-bureauet Related, der delvist repræsenterer Sharjah i Norden, har emiratet meget at byde på. Der kan være historiske souks, offroad-eventyr, bjerge, museer, luksuriøse hoteller og resorts med sandstrande og blå laguner samt moderne shoppingmalls.

Kæmpe forlystelsespark
Det nyeste familievenlige hit i Sharjah er Al Montazah Amusement and Water Park – en 126.000 kvadratmeter stor temapark med rutsjebaner og andre forlystelser.

De seneste turisttal siger, at i 2017 bød hotellerne i Sharjah velkommen til 1.776.000 gæster en stigning i antal overnatninger på syv procent sammenlignet med 2016, her af kom 26 procent fra Europa.

Sharjah, der på arabisk betyder “solopgang”, har en over 6.000 år lang historie. I gamle dage var emiratet en af de rigeste byer i regionen, og byen var den vigtigste havn i den nederste del af Den Arabiske Bugt. Foruden fiskeri og handel var perlefiskeri den primære industri i Sharjah frem til slutningen af 1940’erne. I 1932 fik Sharjah den første internationale lufthavn i området, og i 1971 blev Sharjah en del af De Forenede Arabiske Emirater.

Turistmyndighederne i Sharjah har hjemmesiden: Sharjahmydestination.ae

Relaterede artikler:

Officielt: Emirates åbner rejsebureau i Danmark

Emirat klar med online-kurser til rejsebranchen

Emirater havde rejsebranchen til roadshow