- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Falske udlejere svindler med danske ferieboliger

Pas på falske udlejere når der skal lejes feriebolig i Danmark, lyder det fra Feriehusudlejernes Brancheforening, der har gode råd til, hvordan forbrugerne undgår at blive snydt.

Ifølge tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening har Danmark i alt 200.000 sommerhuse, hvoraf 40.000 med i alt 300.000 senge udlejes. Af de 40.000 sommerhuse til udlejning formidler medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening cirka 90 procent af disse. I et normalt år er der cirka 20,7 millioner sommerhusudlejninger, hvoraf tyskerne står for de 13 millioner.

Med sommerferien i gang advarer aktører fra feriehusbranchen om svindel med ferieboliger, efter man sidste sommer så et stigende antal såkaldte ”falske udlejere.”

Kim Holmsted, administrerende direktør hos den store udlejer af sommerhuse og ferieboliger, DanCenter, siger i pressemeddelelse:

”Vi oplevede sidste år et stort antal henvendelser fra frustrerede sommerhusejere og potentielle lejere, der havde været i kontakt med falske udlejere, som forsøgte at snyde sig til en lejeindtægt ved at lade som om, at de ønskede at udleje deres sommerhus. Tendensen kan vise sig igen i år, derfor bør man være ekstra påpasselig, hvis man overvejer at booke et feriehus gennem private udlejere.”

Rammer de der lejer i sidste øjeblik
Feriehusudlejernes Brancheforening er også bekendt med svindeltendensen, som ifølge vicedirektør Poul Fejer Christiansen er en tilbagevendende tendens, når efterspørgslen stiger, og mange planlægger sommerferien i sidste øjeblik. Han siger:

”Der findes naturligvis også svindlere i feriehusbranchen. Det er i perioder som nu, hvor efterspørgslen er højere end normalt, at mange svindlere udnytter potentielle lejeres gode hensigter om at booke ferieovernatninger.”

I mange tilfælde kan det være svært for potentielle lejere at gennemskue, hvornår der er tale om svindel, da fupudlejerne ofte henviser til landets etablerede udlejningsbureauers hjemmesider med konkrete sagsnumre, hedder det i pressemeddelelsen. Det er derfor afgørende, at man er påpasselig i forbindelse med betaling og videregivelse af personfølsomme oplysninger.

”Advarselslamperne bør lyse, hvis vedkommende forsøger at undgå direkte kontakt mellem lejeren og udlejningsbureauet, eller hvis betalingsformen virker mistænkelig, og bekræftelsen udebliver,” siger Kim Holmsted.

Gode råd mod svindlere
Poul Fejer Christiansen tilføjer, at forbrugerne bør medbringe kritisk sans ved sommerhussøgningen:

”Vi anbefaler, at man tjekker brancheforeningens hjemmeside og holder sig til at booke gennem et af vores medlemmer, således man er bedst muligt sikret som forbruger. Ønsker man at leje privat, gør man klogt i at dobbelttjekke, hvem der ejer huset, og om de angivne oplysninger stemmer med virkeligheden, før man sender et større beløb afsted via MobilePay,” siger han.

Hvis man ikke som kommende lejer af et sommerhus eller feriebolig i Danmark nærmest kender udlejeren, så anbefaler Feriehusudlejernes Brancheforening at følge nogle af disse råd:

Book sommerhuset gennem et etableret udlejningsbureau, tjek, hvem der ejer huset, vær kritisk ved betaling, man skal ikke lade sig presse til en hurtig handel, men stille krav om lejekontrakt og bookingbekræftelse.

Relaterede artikler:

Dobbelt så mange danskere i danske sommerhuse

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

Destinationer kan nemmere følge feriehusbookinger

Danske millionærer bag nyt feriehusprojekt