Sommerhuse og ferieboliger ved Søndervig på den jyske vestkyst. Arkivpressefoto: Ringkøbing-Skjern Kommune.

Destinationer kan nemmere følge feriehusbookinger

Med nyt VisitDenmark-værktøj kan udviklingen følges af bookede sommerhuse på destinationer, i landsdele og kommuner. ”Det er rart at vide, før gæsterne kom,” siger destinationschef.

Hvor mange feriehuse er booket på de danske destinationer til sommer? Kommer der udenlandske turister eller er det primært danskere? Og hvornår kommer de?

VisitDenmark har i samarbejde med Feriehusudlejernes Brancheforening fået udarbejdet en månedlig statistik med baggrund i tal fra Danmarks Statistik, der viser kommunale feriehusbookinger resten af året i forhold til den enkelte bookingmåned.

Bookingerne for resten af årets måneder kan løbende følges, når de opdateres fra Danmarks Statistik.

Den nye tabel på VisitDenmarks hjemmeside gør det muligt for destinationerne – og andre interesserede – at følge udviklingen i bookede feriehuse på regionalt og lokalt niveau.

Det skriver VisitDenmark på sin pressehjemmeside, hvor destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster siger:

”Jo klogere vi er på data, jo bedre chance har vi for at ramme rigtigt i planlægningen. Det gælder både markedsføringen, men vi kan i høj grad også give viden videre til vores virksomheder på destinationen og forberede os til at modtage gæster, når der kommer et stort rykind,” siger han og giver et eksempel:

”Sidste år oplevede Lolland-Falster en stor vækst i de danske feriehusbookinger, og det ville have været rart at vide, før gæsterne kom.”

Opdateres månedligt
Den nye tabel, der er udviklet af VisitDenmark og baseret på Danmarks Statistiks bookingdata, opdateres månedligt.

Det gør det både nemt for destinationsselskaberne at følge udviklingen i løbet af året. I tabellen kan der for eksempel også søges på destinationer, landsdele og kommuner, oplyser VisitDenmark.

Bookingdata viser for eksempel, at 44 procent af de tyskere, der har booket feriehus i Danmark i juli, har valgt Destination Vesterhavet.

I modsætning til de tyske turister har de danske turister spredt deres bookninger mere ud over landet. Destination Nordvestkysten er den mest populære med 19 procent af alle juli-bookningerne, fulgt af Destination Vesterhavet og Destination Bornholm.

Hele ferietabellen kan ses via dette link, klik her.

Relaterede artikler:

Danske millionærer bag nyt feriehusprojekt

Få udenlandske turister giver billigere ferieboliger

Nordjylland: Millioner skal give udenlandsturister