- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Flyselskab godkender 20 år gammel billet

I 1998 fik flypassager en voucher da han ikke kunne gennemføre en indenrigsflyvning i USA. Nu har det store flyselskab, der udstedte voucheren, meddelt at de vil acceptere den.

For 20 år siden skulle John Walker flyve med United Airlines mellem Nashville, hovedstaden i Tennessee, og Californiens hovedstad, Sacramento. Af uoplyste årsager kunne han ikke gennemføre flyvningen og fik i stedet en voucher fra United til brug ved en senere flyvning med det amerikanske Star Alliance-medlem.

John Walker glemte næsten alt om voucheren, men huskede den, da den næsten to årtier senere dukkede op, da han ledte efter nogle andre papirer. Voucheren var ledsaget af et brev fra United – og ved genkomsten var voucheren og brevet fra flyselskabet stadig sammen.

I brevet fra United stod blandt andet, at det var en voucher til en indenrigsbillet med United for en ubrugt billet, hvis pris ikke kunne refunderes. Men voucheren kunne for altid bruges til en anden indenrigsbillet med flyselskabet til den kunde, hvis navn fremgik af billetten, stod der i brevet.

Da voucheren og brevet atter var dukket op til overfladen, ringede John Walker forleden til United med håbet om, at flyselskabet ville stå ved sit løfte i det 20 år gamle brev. Det blev dog en lang rejse for ham gennem Uniteds bureaukratiske maskineri. ”Ingen hos United syntes at vide, hvad de skulle stille op med en papirbillet – de havde ikke udstedt sådanne i mere end ti år,” forklarer John Walker til amerikanske medier.

Hjalp at skrive via Twitter
John Walker opgav via telefonsamtaler at få nogen i tale hos United, der kunne hjælpe ham. I stedet skrev han om sin problemstilling på Uniteds konto hos Twitter. Det resulterede med det samme i et svar.

En medarbejder i Uniteds kundeservice kontaktede ham og meddelte, at United teknisk set ikke var i stand til at hjælpe ham på grund af selskabets konkurs i 2010. Denne konkurs hos det ”gamle” United fritog det nye United for at honorere gældsbeviser fra det gamle selskab, herunder vouchers til flybilletter. Men på grund af de særlige omstændigheder, herunder ordlyden i brevet, ville United acceptere voucheren.

John Walker har nu fået sendt – elektronisk – en ny voucher til brug for en indenrigsbillet hos United. Beløbet svarer til de 378 dollars han for 20 år siden betalte for den ubrugte indenrigsbillet – justeret for inflation, hvilket bragte beløbet op på 571 dollars…

Relaterede artikler:

Stadig færre passagerer droppes fra fly

Fyret efter voldsepisode i lufthavn

United klar til sidste Boeing B747-flyvning