- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Grønlands turistdirektør siger farvel

”Bredt set i Grønland ønsker vi turisme baseret på tre ben: økonomisk vækst, bæredygtighed og hensyn til vores kultur,” siger Julia Pars, der i dag stopper som direktør for Visit Greenland.

Efter tre år som administrerende direktør for Grønlands officielle turistråd, Visit Greenland, har Julia Pars sidste dag på kontoret i Nuuk i dag, fredag. Hun opsagde sin stilling i november sidste år ”for at søge nye udfordringer.”

I et afskedsinterview på Visit Greenlands rejsebranchehjemmeside, siger Julia Pars: ”Det har været en stor ære at være direktør for Visit Greenland i en periode for turismen i Grønland, hvor dialogen omkring hvilken turismeudvikling, vi ønsker, har været fremtrædende.

Det er tydeligt for mig, at vi bredt set i Grønland ønsker turisme, der baserer sig på tre ben; økonomisk vækst, miljømæssig bæredygtighed og et hensyn til vores kultur,” siger Julia Pars.

Til spørgsmålet om, hvad hun var været mest stolt af i sine tre år i spidsen for Visit Greenland, siger Julia Pars: ”Det har været at forme en ny strategi med fokus på bæredygtighed og bidrage til opfyldelse af verdensmålene.”

Modtagerapparatet skal udvikles meget mere
Den største udfordring i tiden hos Visit Greenland ”har ikke overraskende været, at COVID-19 har sat den grønlandske turisme tilbage med 70 procent i 2020. Pandemien har i den grad påvirket alles hverdag og muligheder for at skabe indtægter i turismebranchen,” siger Julia Pars.

Visit Greenlands opgaver som turistråd drejer sig under COVID-19 om at fastholde interessen for Grønland som turismedestination og igangsætte tiltag, der skal afbøde de negative konsekvenser for turismen.

”Destinationsmæssigt har Grønland nærmest alt. Men der skal selvfølgelig udvikles meget mere på modtagerapparatet, tilgængeligheden og der skal uddannes flere lokale guider og turismekoordinatorer plus ar iværksætterlysten skal op igen. Det skal gøres en ekstra indsats for at turismen i Grønland kommer tilbage til samme niveau som før COVID-19. Det bliver nødvendigt at tilføre Visit Greenland yderligere midler for at markedsføre Grønland endnu mere effektivt,” siger Julia Pars og tilføjer:

”Med vaccinernes ankomst er der kommet håb i turismebranchen om, at rejserestriktioner kan løsnes i løbet af 2021.”

Islænding ny direktør for Visit Greenland
I perioden fra Julia Pars nu fratræder som direktør for Visit Greenland til islandske Hjörtur Smarason tiltræder 1. april, er souschef Mads-Daniel Skifte konstitueret direktør.

Hele interviewet med Julia Pars kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Visit Greenland klar med sin nye topdirektør

Rejsebureau: Ingen udenlandske turister i Grønland i år

Grønland skal have ny turistdirektør