Julia Pars forlader jobbet som administrerende direktør for Visit Greenland. Foto fra Visit Greenland: Anders Lindstrøm.

Grønland skal have ny turistdirektør

Uden nyt job på hånden, har Julia Pars efter tre år på posten opsagt sin stilling som adm. direktør for Visit Greenland. Tidligere i år fik Visit Greenland også ny bestyrelsesformand.

Julia Pars forlader sit job som administrerende direktør for Visit Greenland; hun fratræder ifølge sin opsigelse officielt først med udgangen af april næste år.

Julia Pars tiltrådte i 2017, hvor hun afløste Anders Stenbakken, der havde haft stillingen siden 2010.

”Jeg ser meget stort potentiale for turismen i Grønland. Turismen er lige nu meget hårdt ramt af COVID-19 og det vil kræve mange ressourcer at komme tilbage til den positive udvikling, der var indtil COVID-19 ramte verden og Grønland. Jeg har derfor vurderet, at det er et passende tidspunkt at overlade roret til en anden.”

Det siger Julia Pars i pressemeddelelsen fra Visit Greenland i forbindelse med, at hun fratræder sin stilling.

Til STANDBY.dk skriver Julia Pars i en mail: “Det er efter eget valg, at jeg stopper. Baggrunden er, at jeg gerne vil søge nye udfordringer. Det har ikke været en let beslutning, specielt uden nyt job på hånden i denne tid. Men jeg tænker, at der altid vil være muligheder for sådan én som mig.

Jeg har altid haft det godt med strategiopgaver, udviklingsopgaver, forandringsprocesser og kommunikation, så det ligger naturligt til mig i forvejen at ønske at søge nye græsgange efter noget tid. Jeg kender Visit Greenland rigtigt godt, for jeg har arbejdet der sammenlagt 16 år. Så det handler også om at jeg gerne vil prøve en anden arbejdsplads af. Det har været tre rigtig gode år og jeg har opnået rigtigt mange resultater, jeg er stolt af,” skriver Julia Pars.

Beklager at direktøren stopper
Visit Greenland, der er 100 procent ejet af Grønlands Selvstyre, fik i starten af april også ny formand for sin bestyrelse. Det skete efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor den hidtidige formand, Maliina Abelsen, stoppede. Anette G. Lings, der i forvejen sad i bestyrelsen for Visit Greenland, blev efterfølgende ny formand. Hun er til daglig direktør for Hotel Sisimiut og incomingbureauet Arctic Incoming.

I en pressemeddelelse fra Visit Greenland i forbindelse med, at Julia Pars har opsagt sin stilling, siger bestyrelsesformand Anette G. Lings:

”Julia Pars har været leder for Visit Greenland i en afgørende periode for turismen i Grønland. Hun har med Visit Greenland som afsender gennemført en omfattende strategiproces, og udviklet organisation indadtil og udadtil. Hun har repræsenteret Visit Greenland her i landet og i udlandet, og synliggjort de behov som turismen i Grønland har i forhold til de ambitiøse målsætninger, Naalakkersuisut (selvstyret, red) har for at øge Grønlands tilgængelighed for omverdenen med de nye lufthavne.”

På vegne af bestyrelsen kan jeg kun beklage, at Julia har valgt at stoppe og jeg ønsker hende alt det bedste med hendes fremtid og virke,” siger Anette G. Lings.

Selv siger Julia Pars i pressemeddelelsen: ”At arbejde for Visit Greenland har været utroligt spændende og jeg er glad for, at jeg med mine kompetencer har kunne sætte et præg på turismeudviklingen de sidste tre år.

Noget af det, jeg er mest glad for, er at have gennemført konferencen Towards more Tourism, hvor vi sammen med turismeerhvervet fik skabt 11 anbefalinger til en ansvarlig udvikling af turismen i Grønland, med stort fokus på bæredygtighed. Dette arbejde har lagt fundamentet for den retning, Visit Greenlands strategi ”På vej mod mere turisme” peger henimod,” siger Julia Pars.

Fra kulturen til Visit Greenland
Julia Pars er akademiøkonom i turisme og har en MBA fra Henley Business School. Fra 1992 til 2007 var hun i Greenland Tourism som blandt andet vicedirektør.

Inden hun kom til Visit Greenland, havde Julia Pars ti år som direktør for Grønlands Nationale Kulturhus, Katuaq.

Under normale omstændigheder har turisterne årligt omkring 127.000 overnatninger i Grønland – det gennemsnitlige antal overnatninger per gæst var 2,5 overnatninger i 2019, oplyser Visit Greenland.

”På årsbasis har Grønland i nærheden af 104.000 turister, hvoraf cirka 46.000 er krydstogtsgæster. Af de 58.000 landbaserede turister, er omkring halvdelen fra Danmark, vores klart største marked,” oplyser Julia Pars i forbindelse sidste år tal til STANDBY.DK

Relaterede artikler:

Grønlandske hoteller trues af konkurser

Kendt turismeprofil ny direktør for Grønlands Erhverv

Trump-snak om køb af Grønland styrker turisme