- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Horesta sætter fokus på sexchikane

”Vi har kun få medlemshenvendelser om sexchikane,” siger Horestas juridiske chef efter arbejdsgiverforeningen netop har sendt information til sine 2.000 medlemmer om problematikken.

”Aldrig har sexchikane haft så stor bevågenhed som efter det første #Metoo blev lagt på nettet i oktober 2017. Med den store opmærksomhed er der fornyet fokus på sexchikane på arbejdspladsen, og på hvad man som arbejdsgiver kan gøre for at sikre, at dette ikke finder sted,” lyder det i Horestas nyhedsbrev.

For at hjælpe sine cirka 2.000 arbejdsgivermedlemmer i navnlig hotel- og restaurationserhvervet med blandt andet at have de rigtige informationer mod sexchikane i personalehåndbogen, har Horesta netop udsendt en række gode råd til medlemmerne.

Til standby.dk siger juridisk chef i Horesta, advokat Karina Lindewald: ”informationen om sexchikane er en hjælp til vores medlemmer. Horesta får ikke særlig mange henvendelser om problemer med sexchikane, hvorfor det er vores opfattelse, at der ikke er særlig mange af disse sager.”

Karina Lindewald har ikke tal på, hvor mange henvendelser om sexchikane Horesta modtager om året. ”Selvfølgelig er der sexchikane i vores branche, som i alle andre brancher i erhvervslivet. Men vi har meget få sager. Undersøgelser har vist, at sexchikane oftere sker i forbindelse med en gæsterelation, altså mellem en gæst på en medlemsvirksomhed, end hvor der er tale om sexchikane mellem kolleger på arbejdspladsen,” siger Karina Lindewald.

Støtte til fagforening
Horesta støtter i øvrigt fagforeningen 3F’s anti-sexchikane kampagne: ”Not on the Menu.” ”Når der kommer en sag til os om sexchikane er det typisk via en fagforening som 3F; så prøver vi at undersøge, hvad der er op og ned i sagen,” siger Karina Lindewald og tilføjer:

”Som arbejdsgiver har man ansvar for at sikre et godt arbejdsmiljø, hvor ingen er udsat for sexchikane. Det er bestemt vores indtryk, at vores medlemmer som arbejdsgivere tager dette meget alvorligt. Bliver en medarbejder udsat for sexchikane kan vedkommende henvende sig til en chef eller sin tillidsrepræsentant.”

Eksempler på tekst om sexchikane
I meddelelsen til Horestas medlemmer om, hvad de kan skrive i deres personalehåndbog om sexchikane, lyder det blandt andet fra Horesta:

”Som virksomhed har vi ansvar for et godt arbejdsmiljø. For at sikre det, skal alle medarbejdere overholde vores politik om sexchikane.”

”Sexchikane tolereres naturligvis ikke i vores virksomhed, og vil få ansættelsesretlige konsekvenser for den, der har begået chikanen.”

Horesta foreslår blandt andet også, at der i personalehåndbogen står: ”vis respekt for dine kolleger; husk at folk har forskellige grænser; sig fra med det samme, hvis du oplever uønskede tilnærmelser – og grib ind, hvis du oplever, at en kollega bliver udsat for chikane (for eksempel ved at gå til din leder eller en tillidsvalgt kollega).”

Relaterede artikler:

Hotellerne mangler arbejdskraft

Rekordmange konkurser blandt restauranter

OK med mænd på job i dametøj