- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hotel ved Københavns Lufthavn skifter ejer

Svensk koncern køber driftsselskabet bag Park Inn-hotellet ved Københavns Lufthavn; hotellet skal fortsat drives af Radisson. Den svenske koncern vil gerne have flere hoteller i København.

Den svenske hotelkoncern Ligula Hospitality Group har købt driftsselskabet med hotellet Park Inn by Radisson ved Københavns Lufthavn med 295 værelser, mødelokaler og restauranter. Overtagelsen af hotellet, der ligger to Metro-stop fra Københavns Lufthavn, sker fra månedsskiftet, 1. juli.

Ligula har dermed foreløbig fem hoteller i København, de andre er Copenhagen Plaza ved Hovedbanegården, de to tidligere Spies-ejede hoteller Richmond og Mercur tæt på Vesterport Station samt Good Morning City Copenhagen i nærheden af Hovedbanegården.

Selve bygningen med Park Inn by Radisson Copenhagen Airport ejes af norske Wenaasgruppen, der også ejer bygningen med Scandinavia-hotellet i København.

Wenaasgruppen har driftsselskabet Care Hotel, der blandt andet har driftsselskabet for Park Inn-hotellet ved Københavns Lufthavn – det er det driftsselskab, der nu er blevet købt af svenske Ligula Hospitality Group. Ligula, der har hovedkvarter i Gøteborg, har foreløbig 40 hoteller i Sverige, Danmark og Tyskland med samlet 4.200 værelser. Ligula-koncernen forventer i år at omsætte for 1,2 milliarder svenske kroner.

Gerne flere hoteller i København
Hvor meget Ligula har betalt for driftsselskabet bag Park Inn ved Københavns Lufthavn, ønsker Ligulas landechef i Danmark, Christer Lundberg, ikke at oplyse.

Men han siger til STANDBY.dk: ”Vi ekspanderer gerne mere i København, hvis vi kan finde de rigtige hoteller; vi har ikke noget konkret mål om et bestemt antal hoteller i København – men i Danmark kigger vi ikke uden for København.”

I en pressemeddelelse oplyser Ligula, at hotelkoncernen har købt driftsselskabet bag Park Inn, der tidligere førte navnet SAS Hotel Globetrotter, fordi hotelvæksten i København udover selve centrum af byen også sker i netop lufthavnsområdet.

Her opfører blandt andet Nordic Choice Hotel og Scandic Hotels i denne tid nye hoteller ligesom der er andre hoteller på vej ved lufthavnen. Ganske tæt på Park Inn-hotellet opfører Gefion Group et nyt hotel ved Femøren Metrostation med 277 værelser og forventet åbning indenfor to år.

”Vi har haft flere muligheder for at udbygge vores hotel-portefølje i Københavns-området, men er ikke før nu lykkedes med at få tilfredsstillende aftaler på plads,” siger Ligulas koncernchef, Uwe Löffler, og tilføjer, at der er en omfattende renovering på vej af Park Inn-hotellet.

Relaterede artikler:

Fordobling af hotelværelser i Københavns Lufthavn

Lufthavnshotel bliver større

Nyt stort hotel skifter navn før åbning