Indenfor to år står nybygning klar ved metrostationen Femøren, to stop fra Københavns Lufthavn – byggeriet får blandt andet 277 nye hotelværelser. Illustration fra AI - Gefion Group.

Fordobling af hotelværelser i Københavns Lufthavn

Mens de tre hoteller tættest på lufthavnen i dag har 918 værelser, er tre nye på vej i området med mere end dobbelt så mange hotelværelser, i alt 1.238 med de nuværende tal.

Der kommer indenfor cirka to år endnu et nyt hotel i nærheden af Københavns Lufthavn. I forvejen er såvel Scandic som Nordic Choice Hotels i gang med at opføre hvert deres nye hotel i eller ved lufthavnen.

Københavns Kommune har netop godkendt en lokalplan så Gefion Group blandt andet kan bygge et nyt hotel ved Femøren Metrostation, der ligger to stop fra Københavns Lufthavn. Byggeriet vil blandt andet få et hotel med 277 værelser på anslået 8.900 kvadratmeter. Da planerne for ”Gefion-hotellet” kom frem var der tale om cirka 400 værelser – nu er tallet sat ned til de 277.

Men hvem der skal drive hotellet er endnu ikke på plads. Administrerende direktør i Gefion Group, Thomas Færch, siger til STANDBY.dk:

”Vi er i dialog med flere mulige operatører, nogle der allerede har hotel i Danmark, og nogle der ikke er i Danmark. Vi håber at kunne oplyse navnet på operatøren i første kvartal af næste år.” Thomas Færch har endnu ikke bud på, hvor mange stjerner det kommende hotel får, men siger, at det skal drives af ”et godt brand.”

Thomas Færch ønsker ikke at oplyse den anslåede pris for det kommende hotel, men hjemmesiden Building-supply.dk skriver, at den estimerede projektværdi udgør 830 millioner kroner. Beløbet omfatter hele byggeriet på lige over 24.000 kvadratmeter, og vil udover hotel også indeholde et supermarked, café, daginstitution, fitnesscenter samt, som største del, 11.600 kvadratmeter med ungdomsboliger.

Byggeriet kommer også til at ligge tæt på selve Femøren, Amager Strandpark, Kastrup Fort og Øresund. Gefion Group har købt ejendommene på Engvej 155-169 fra PFA, som en del af den såkaldte SAS-portefølje, hvor SAS Danmark tidligere havde hovedkontor.

Flere lufthavnshoteller på vej
Området tættest på Københavns Lufthavn har i dag tre hoteller. Quality Airport i Kastruplundgade med 240 værelser, Park Inn by Radisson Copenhagen Airport Hotel med 295 værelser tæt på Metrostation Femøren – samt hotellet i selve lufthavnen, Clarion Hotel Copenhagen Airport, det tidligere Hilton Copenhagen Airport, med 383 værelser.

Udover det kommende hotel fra Gefion Group med de 277 værelser, er der allerede gang i byggeriet af yderligere to hoteller i nærheden af lufthavnen.

Størst bliver Comfort Hotel Copenhagen Airport som nabo til Clarion Hotel Copenhagen Airport, både Comfort og Clarion er varemærker under norske Nordic Choice Hotels. Det nye Comfort-lufthavnshotel åbner i september 2020 med 604 værelser; antallet af værelser har været justeret flere gange – men ved den officielle igangsætning af byggeriet i oktober i år var tallet de 604.

Og i formentlig starten af 2021 bliver Scandic Copenhagen Airport klar med 357 værelser. Scandic er Danmarks største hotelkæde med foreløbig 26 hoteller. I alt bliver det nye byggeri, der kommer til at ligge tæt på blandt andet akvariet Den Blå Planet, på 13 etager – udover hotelværelserne bliver der konferencefaciliteter til 600 personer.

Relaterede artikler:

Nyt lufthavnshotel til en milliard kroner

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Lufthavnshotel får ny direktør og opgraderes for millioner