- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hotelbranchen savner kvalificeret arbejdskraft

Ikke kun i Danmark har hoteller svært ved at skaffe gode medarbejdere. ”Det er en udfordring i hele Europa,” siger Horestas formand, der også står i spidsen for den europæiske organisation for hotel- og turismeerhvervet.

”Har vi ikke tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft, så kan vi som erhverv ikke skabe vækst og dermed velstand i Europa. Det er ikke kun en national udfordring, det er en fælles europæisk udfordring”, siger hoteldirektør Jens Zimmer Christensen til Horestas nyhedsbrev.

Jens Zimmer Christensen er både formand for danske HORESTA og præsident for HOTREC, den europæiske organisation for hotel-, restaurant- og turismeerhvervet.

HOTREC havde onsdag repræsentanter fra 13 europæiske lande til en workshop for sammen at lægge pres på det europæiske system og understrege behovet for at finde brugbare løsninger.

”Vores erhverv står for fem procent af den europæiske beskæftigelse. Vi er et erhverv, der skaber jobs, og vi er i vækst. Vi er første arbejdsplads for mange unge, og vi skaber mangfoldige og inkluderende arbejdspladser. Dette vil vi meget gerne blive ved med, men det kræver den nødvendige kvalificerede arbejdskraft,” siger Jens Zimmer Christensen.

EU-Kommissionen hørte efter
HOTREC’s workshop havde deltagelse fra både EU-Kommissionen og den europæiske organisation for fagforeninger, EFFAT (European Federation of Trade Unions in the Food, Agriculture and Tourism sectors).

Ansvarlig for turismesektoren i EFFAT, Kerstin Howald, pointerede på HOTREC-sammenkomsten, at den største udfordring er at gøre hotel-, restaurant- og turismeerhvervet mere attraktivt.

”Naturligvis skal vi sammen sikre, at erhvervet er attraktivt for vores nye og kommende medarbejdere, men vi skal være ekstremt varsomme med at antyde, at vi ikke er en attraktiv sektor i dag. Det mener jeg bestemt, at vi er,” siger Jens Zimmer Christensen og tilføjer:

”Vores medarbejdere skaber sammen fantastiske oplevelser, og de arbejder på mangfoldige arbejdspladser med varierende arbejdsdage. Og ikke mindst så investerer vi i vores medarbejdere gennem uddannelse og opkvalificering, som giver dem gode karrieremuligheder.”

Euro-pas med et CV på flere sprog
EU-Kommissionen deltog ligeledes i HOTREC’s workshop og her orienterede Julie Fionda, vicechef for Unit Skills and Qualifications, om flere kommende tiltag fra Kommissionen.

Disse omfatter blandt andet er en aktuel overvågning af mangel på arbejdskraft og kvalifikationer ved brug af big data, introduktion af et særligt euro-pas indeholdende et CV på flere sprog og udvidede muligheder for international udveksling med mulighed for støtte til udgifter ved udveksling i vores erhverv, skriver Horestas nyhedsbrev.

Relaterede artikler:

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Horesta og fagforening i nyt samarbejde

“Jeg har trods alt formået at gøre en forskel”