- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Hverken hotelerhvervets brancheforening, Horesta, eller den officielle turistorganisation, Wonderful Copenhagen, har tal for, hvor mange af Københavns hotelværelser der i dag tilbyder aircondition på værelserne. Det oplyser Horesta og WoCo til STANDBY.dk

Hovedstaden har i dag omkring 21.000 hotelværelser – og yderligere mindst 8.500 på vej de kommende tre til fire år.

De femstjernede hoteller har generelt aircondition på værelserne ligesom en lang række firestjernede hoteller også tilbyder denne afsvalende ydelse i disse varme uger.

Men også Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, er leveringsdygtig i aircon til hotelværelser. Med undtagelse af kædens første hotel, Hotel Gentofte, samt Hotel Strand i city, har alle Arp-Hansen-hoteller aircondition – alle kædens hoteller, der er taget i brug de seneste cirka ti år er ”født” med aircondition, oplyser koncerndirektør for salg og marketing i Arp-Hansen Hotel Group, Birthe Becker, til STANDBY.dk

”Vi har også aircondition på vores tostjernede Wakeup-hoteller i København ligesom vores nye hostel, Steelhouse, har aircondition på sine gæsteværelser. Der vil selvfølgelig også blive aircondition på vores kommende Wakeup Copenhagen III, der åbner senere i år med 585 værelser overfor Copenhagen Marriott,” siger Birthe Becker.

Når Wakeup Copenhagen III senere i år er åbnet har Arp-Hansen i alt 4.500 hotelværelser i København – over 20 procent af hovedstadens samlede kapacitet.

Det koster, men er en god investering
”Med undtagelse af hotellerne Gentofte og Strand har vi aircondition på alle vores hoteller, der kan være en håndfuld værelser på nogle af de ældre hoteller, der ikke har aircondition,” siger Birthe Becker og tilføjer:

”Vi har også aircondition på Wakeup-hotellerne, selv om de er tostjernede i klassificering, er produktet tre til firestjernet. Aircondition på værelserne er selvfølgelig en udskrivning, men også en god investering for at være med til at gøre noget ekstra lækkert for hotelgæsterne, selv om værelserne på Wakeup ikke er de største.”

Aircondition på nye Scandic-hoteller
Danmarks største hotelkæde, Scandic, har allerede aircondition på mange af sine foreløbig 25 hoteller – og kædens fem nye danske hoteller vil alle være ”født” med aircondition, oplyser kommunikationschef Daniel Kirchhoff til STANDBY.dk

De fem kommende Scandic-hoteller i Danmark med i alt 2.200 værelser er Kødbyen, der åbner til september i år, samt Falkoner-hotellet på Frederiksberg, som Scandic har overtaget og nu udvider, det kommende store Spektrum-hotel ved havnen i København og Scandics kommende hotel ved Københavns Lufthavn – hertil kommer det store Scandic-hotel ved havnen i Aarhus, der åbner i 2022 med cirka 500 værelser.

Aircondition på nyt lufthavnshotel
Også ved selve Københavns Lufthavn er et nyt hotel på vej. I 2020 åbner Comfort Hotel Copenhagen Airport som nabo til det tidligere Hilton Copenhagen Airport, der sidste år blev overtaget af norske Choice og nu er et Clarion-hotel. Comfort er også et varemærke hos Choice – og når det nye lufthavnshotel åbner i 2020 er der også aircondition på dets 619 værelser.

Guldsmeden Hotels: nej til aircondition
En af Københavns største grupper af boutiquehoteller, danske Guldsmeden Hotels, har stor fokus på bæredygtig drift.

Kædens nyeste hotel, 5-stjernede Manon les Suites, har dog aircondition; men kun fordi hotelbygningen havde dette på værelserne, da Guldsmeden overtog driften af hotellet i det centrale København.

Men Guldsmeden skal ikke have aircondition på sine øvrige hoteller, forsikrer medejer og koncernchef, Sandra Plesner Weinert. Hun siger til STANDBY.dk:

”Vi er i den vist nok varmeste sommer, der nogensinde er registreret i Danmark. Det giver stof til eftertanke, om det er den globale opvarmning, der for alvor er sat ind.

Men vi er imod aircondition, da den indeholder freon, der er en vigtig faktor og bidragsyder til ophobning af drivhus gasser i atmosfæren.

Som en økologisk og bæredygtig hotelkæde kan vi ikke være med til at forværre situationen yderligere. Vi vil gerne have vendt udviklingen så vi igen kan få de skønne kølige sommernætter som Skandinavien er så kendt for. Og indtil da må vi erkende at antal af tropenætterne er for opadgående i Skandinavien,” siger Sandra Plesner Weinert.

Relaterede artikler:

Københavnske hoteller mangler aircondition

Hotel udvides til et af Københavns største

8.500 nye hotelværelser på vej til København