Arp-Hansens hotel Wakeup Copenhagen II tæt på Kongens Nytorv skal udvides med over 50 procent til 768 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største hotel. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.

I dag er Arp-Hansen Hotel Gruppens 2-stjernede Wakeup-hotel i Borgergade tæt på Kongens Nytorv det 7. største hotel i København med 498 værelser – men i 2020 er det rykket op som 3. største efter en udvidelse med 270 værelser.

Dermed vil Wakeup Copenhagen II (det andet Wakeup-hotel i København) kun være overgået af Danmarks største hotel, CabInn Dybbølsbro; hotellet fra den danske lavpriskæde CabInn åbner næste år med 1.220 værelser – og det eksisterende AC Hotel Bella Sky Copenhagen med 812 værelser.

Oprindeligt var planen at udvide Wakeup Copenhagen II med 250 værelser efter Arp-Hansen har købte grunden med baghuset til hotellet ved at opføre en ekstra bygning bag hotellet i Borgergade, hvor der i dag er et parkeringshus.

Men, siger koncernchef i Arp-Hansen, Dorte Krak, til STANDBY.dk, nu bliver projektet i stedet på 270 værelser. ”Lokalplanen for udvidelsen i Borgergade er nu godkendt og vi venter bare på byggetilladelsen,” siger Dorte Krak og tilføjer:

”Bygningen med de 270 ekstra værelser forventes at stå klar i sommeren 2020. Det går også rigtig godt for Wakeup-konceptet, som markedet godt kan lide. Fordi det er et lavprisprodukt, er det nødvendigt med store enheder med mange værelser.”

1,5 millioner kroner for et nyt hotelværelse
Som dagens ejendomspriser er i København koster det cirka 1,5 millioner kroner at opføre et nyt hotelværelse, siger Dorte Krak. Dermed bliver investeringen i den nye bygning ved Borgergade med de 270 ekstra Wakeup-værelser på lidt over 400 millioner kroner.

Det første og i dag største Wakeup Copenhagen-hotel med 510 værelser ligger ved Tivoli Hotel & Congress Center, der også hører under Arp-Hansen.
Sidste år åbnede Arp-Hansen sit første hotel udenfor København, Wakeup Aarhus med 315 værelser. Også i 2017 fik Arp-Hansen sit 2-stjernede hostel Steel House Copenhagen med 1.150 sengepladser på 253 værelser.

Senere i år får Arp-Hansen sit tredje Wakeup-hotel i København. Wakeup Copenhagen III kommer til at ligge med 585 værelser overfor Copenhagen Marriott Hotel, Danmarks største 5-stjernede hotel med 406 værelser.

Med væksten i Wakeup-konceptet kommer de tre Wakeup-hoteller i København, når Borgergade er udbygget og Wakeup Copenhagen III åbnet, op på cirka 1.860 værelser. De vil dermed udgøre cirka 40 procent af Arp-Hansens samlede antal hotelværelser.

Christel Damm afløser næste måned Lars Pallisgaard som direktør for Arp-Hansen-hotellet Wakeup Copenhagen II. Arkivfoto.

Ny hoteldirektør
Wakeup Copenhagen II i Borgergade får i øvrigt 13. august ny direktør i form af Christel Damm. Hun blev i 2008 ansat på Arp-Hansen-hotellet The Square på Rådhuspladsen i København. Her har hun været bookingkoordinator og assisterende receptionschef – og siden 2012 på kædens Tivoli Hotel & Congress Center som rooms division manager.

På Wakeup i Borgergade afløser Christel Damm en af Arp-Hansens mest kendte og udadvendte direktører, 51-årige Lars Pallisgaard. Han kom til hotelkæden i 2001 og har blandt andet været direktør på kædens Gentofte Hotel, Grand Hotel (der ikke mere er i Arp-Hansen-gruppen) samt det første Wakeup Copenhagen ved Tivoli Hotel & Congress Center.
Lars Pallisgaard var første direktør for Wakeup  i Borgergade, men begyndte 1. juli som direktør for det kommende Wakeup III i København, der åbner senere i år.

Hidtil bedste regnskab
Med en omsætning sidste år på 1,2 milliarder kroner og et overskud efter skat på 286 millioner kroner blev 2017 hotelgruppen Arp-Hansens hidtil bedste.

Ved udgangen af sidste år havde Arp-Hansen 12 hoteller, her af syv med fire stjerner, og samlet 3.768 værelser, cirka 22 procent af den samlede hotelkapacitet i København. Af det totale antal værelser er 3.355 på kædens ti hoteller i det centrale København – i Gentofte nord for København har kæden 98 værelser på Gentofte Hotel plus 315 værelser på sit Wakeup-hotel i Aarhus.

Sidste år solgte Arp-Hansen tæt på en million hotelværelser og havde omkring to millioner gæster til møder og konferencer på kædens hoteller.

Hotelkæden ejes primært af brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, mens koncernchef Dorte Krak har en mindre aktiepost.

Relaterede artikler:

8.500 nye hotelværelser på vej til København

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

Ny koncerndirektør i Københavns største hotelgruppe