Der er mange nye hoteller på vej til København - med Hilton som nærmest eneste globale varemærke; i 2020 åbner Hilton Copenhagen City med 400 værelser ved Knippelsbro. Illustration: Hilton.

8.500 nye hotelværelser på vej til København

De næste fire år øges antallet af hotelværelser i København med langt over 40 procent i forhold til i dag. I perioden kommer blandt andet Danmarks største hotel med 1.220 værelser.

Storkøbenhavn har i dag tæt på 21.000 hotelværelser – og mindst 8.500 nye på vej, hvis alle bebudede planer realiseres. Væksten kommer primært i form nybyggede hoteller, mens de øvrige er udvidelser af eksisterende.

I år kommer der under 1.000 nye hotelværelser i København og fire nye hoteller. Luksushotellet Nobis åbnede tidligere i år tæt på Tivoli med 77 værelser, et andet high end-hotel, Hotel Herman K under Brøchner Hotels, er netop åbnet med 31 værelser tæt på Kongens Nytorv – til efteråret kommer de andre nye hoteller, Scandic Kødbyen med 370 værelser, mens hollandske CitizenM på Rådhuspladsen får 230, viser tal fra hotellernes største brancheforening, Horesta.

De nævnte tal i denne artikel skal tage med et lille forbehold, da der kan ske forskydninger i antal værelser på endnu uåbnede hoteller.

Blandt udvidelserne af eksisterende hoteller i København i år er Zleep Hotel Copenhagen Airport, der er vokset med 67 værelser, mens lejlighedshotellet Charlottehaven på Østerbro bliver 37 værelser større.

2019: Danmarks største hotel
Næste år kommer der mindst fem hotelåbninger i København – og med udvidelser på eksisterende hoteller får hovedstaden i 2019 omkring 2.850 nye hotelværelser.

Størst bliver CabInn Dybbølsbro, tæt på shopping centeret Fisketorvet; lavprishotellet fra den danske CabInn-kæde åbner med 1.220 værelser som Danmarks største hotel.

Det næststørste hotel til at åbne i 2019 bliver det tredje Wakeup-hotel i hovedstadens største hotelkæde, Arp-Hansen – Wakeup III i København overfor Copenhagen Marriott vil tilbyde 585 værelser.

Flere år forsinket får København ligeledes i 2019 sit første Moxy Hotel; bag Moxy står Marriott og IKEA, hotellet med 228 værelser ligger i Sydhavnen.

Ligeledes næste år får boutiquekæden Guldsmeden Hotels sit sjette hotel i København – det er på Islands Brygge  med 214 værelser. Og Brøchner Hotels åbner i 2019 sit hidtil største hotel, Hotel Ottilia i Carlsberg-byen med 156 værelser.

Blandt hotellerne i København, der næste år står for udvidelser, er Copenhagen Go Hotel tæt på Københavns Lufthavn, der får yderligere 99 værelser, mens Falkoner-hotellet på Frederiksberg genåbner som et Scandic-hotel med 332 værelser – før var der 166.

2020: Hotel bliver 20 procent større
2020 vil efter de nuværende opgørelser give København mindst 2.100 nye hotelværelser.

Størst bliver Comfort Hotel Copenhagen Airport, der kommer til at ligge som nabo til det tidligere Hilton Copenhagen Airport, der sidste år blev overtaget af norske Choice. Comfort er også et varemærke hos Choice – det nye lufthavnshotel har hidtil været bebudet med cirka 500 værelser, men tallet er ifølge Horestas opgørelse sat op til 619 værelser.

Comwell Portside i Københavns Nordhavn åbner med 493 værelser, mens Nordic Choice i Centralpostbygningen ved Hovedbanegården får 390 værelser og Zleep Hotel Copenhagen Arena har 198 nye værelser ved åbningen i 2020.

2020 bliver også året hvor Hilton vender tilbage til København – med 400 værelser i Hilton Copenhagen City ved Knippelsbro.

2021: Endnu et lufthavnshotel
I 2021 forventes omkring 2.500 nye hotelværelser i København.

Et af de nye hoteller er det ikke særligt omtalte Holistic House i Ørestad med 450 hotellejligheder i tre tårne. Holistic House skal tage kampen op med eksisterende københavnske lejlighedshoteller som Stay, Charlottehaven og Adina Apartment Hotel.

Blandt de andre nyåbninger i 2021 bliver Scandic Copenhagen Airport med 357 værelser og Scandic-kædens hidtil største hotel, Spectrum, tæt på Marriot-hotellet på Kalvebod Brygge; Spectrum får 632 værelser.

Og i Ørestad vokser i forvejen store CabInn Village med yderligere 800 værelser – 400 ved eksisterende CabInn Metro, mens CabInn Apartments også udbygges med 400 værelser. Med udvidelserne kommer CabInn Village dermed op på i alt 2.025 hotelværelser og hotellejligheder.

Der kommer også en stor udvidelse af Wakeup II, i Borgergade ved Kongens Nytorv. Det udvides efter planen med 250 værelser og kommer dermed op på 750 værelser.

Relaterede artikler:

Danske hoteller forventer svag vækst

Københavnske hoteller på vej mod nedgangstider

Politisk forlig om Airbnb i Danmark