- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Incomingbureauer flytter sammen i København

Det nordiske kontor for Kuoni Destination Management i København rykker sammen med sin ejer, JTB, og det store søsterselskab Tumlare. Kuoni dropper krydstogthåndtering i Norden.

Kuoni Destination Management Nordics har netop flyttet sit nordiske hovedkontor fra Amager Strandvej til Vesterbrogade i København. Dermed kommer incomingbureauet under samme tag som dets ejer, JTB (Japan Travel Bureau), der også ejer Tumlare, ligesom Kuoni forlader krydstogtsmarkedet i Norden

Kuoni Destination Management blev for et års tid siden købt af JTB, der i forvejen ejede Tumlare, den omsætningsmæssigt største spiller i incomingbranchen i Danmark.

Mens japansk-ejede JTB primært arrangerer leisurerejser til Japan og Sydkorea, opererer såvel Kuoni Destination Management som Tumlare indenfor incomingsegmentet. Med indrykningen af Kuoni på Vesterbrogade har de tre aktører, Kuoni, JTB og Tumlare, nu omkring 60 medarbejdere under samme tag.

Om sammenflytningen siger Carsten Jensen, nordisk direktør for Kuoni Destination Management Meetings & Events Nordics: ”Vi er flyttet sammen med JTB og søsterselskabet Tumlare for at udnytte synergier ved at være en del af verdens største destination management eller incoming-firmaer.

Da Kuoni Destination Management nu er en del af JTB, der er en af verdens største destination management-koncerner, giver det god mening at flytte sammen med vores nye ejer JTB. Dermed kan vi bedre udnytte synergien mellem de to stærke brands og få et stærkere fodfæste på det asiatiske MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events)-marked, som i stigende grad rejser til Europa, herunder de nordiske lande.”

Dropper krydstogter
Kuoni Destination Management dropper nu håndtering af krydstogtpassagerer i de nordiske lande. ”Vi har vurderet vores forretningsområder – og krydstogtsegmentet er ikke nogen særlig rentabel forretning for os – i stedet vil vi øge fokus på MICE-området,” siger Carsten Jensen til STANDBY.dk

Og Kuonis vicepræsident for MICE Europe, Lars Ingelius, tilføjer:

”Ved at stoppe med krydstogter kan vi øge fokuseringen på møder og events, sport samt kongresser. Vi forlader krydstogtmarkedet i Norden, der er præget af hård konkurrence – og vi ikke har opnået den kritiske masse der gør det til en interessant forretningsmodel. Men indenfor vores MICE-kerneforretning er vi markedsledende og håndterer nogle af de største kunder i branchen.”

To nye medarbejdere
I forbindelse med sit øgede fokus på MICE har Kuoni Danmark udvidet Meetings & Event-teamet med to erfarne medarbejdere, nemlig Jusko Fitos, hentet fra det danske incomingbureau First United, samt Christina Förster fra Kuonis søsterselskab i Tyskland.

Kuoni Destination Management regner sig som specialister inden for arrangering af møder, events, sportsbegivenheder og kongresser. Virksomheden har 22 kontorer i de fleste større byer i Europe og ti i USA.

Relaterede artikler:

Rekordoverskud i danske rejsebureauer

DFDS forbedrer MICE-produkt

Dansk incomingbureau vinder Røde Kors-pris