- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Jagtrejsebureauer er hårdt ramt af coronakrisen

AKTUEL KOMMENTAR: Den danske jagtrejsebranche, der årligt omsætter for 200 millioner kr., har også brug for hjælpepakke fra det offentlige, skriver formanden for Danske Jagtrejse Arrangører.

Af Henning Olsen, Formand for Danske Jagtrejse Arrangører

Kære Politikere,

Nok er jagtrejse-branchen en lille niche-rejsebranche, men den betjener faktisk over 150.000 danskere, som har et jagttegn, og som hver eneste sæson køber rejser og arrangementer i ind- og udland for mere end 200 millioner kroner.

Efter en katastrofal forårs- og sommersæson med aflysninger og refusioner, som drænede al likviditet i både større og mindre rejsebureauer var forventninger til jagtens hovedsæson selvfølgelig skruet op.

Men nej, den fornyede opblussen af COVID-19 har nu sendt hele branchen til tælling eng gang mere.

Intet tyder på, at planlagte rejser/jagter i højsæsonens kommende tre til fire måneder vil kunne gennemføres og branchen vil dermed miste alle indtægter de næste fire måneder.

Herefter følger tre måneder (februar, marts og april), der er lavsæson med meget få rejser og derfor meget lav indtjening.

Indtjening skulle tilbagebetale lån i Rejsegarantifonden
Netop denne indtjening skulle være med til at tilbagebetale de optagne lån hos Rejsegarantifonden, som de fleste rejsearrangører var tvunget til at optage for at kunne tilbagebetale kunderne i foråret/sommeren.

Jagtrejsebranchen har akut brug for en hjælpepakke, som omfatter:

Lønkompensation, idet det er uhyre vigtigt at kunne fastholde de helt specielle kompetencer, som mange af vores medarbejdere har.

Dækning af driftsherre-lønninger op til maksimalt 30.000 kroner pr. måned; dækning af faste udgifter til husleje, driftsudgifter, forsikringer og dækning af forudbetalinger til udenlandske arrangører med handelsbetingelser, hvor det ikke er muligt at kræve refusioner. Typisk på grund af for sen afbestilling.

Ja tak til regionale rejsevejledninger
Regionale rejsevejledninger vil være til stor hjælp, da typiske jagter finder sted i lavt befolkede regioner, som for eksempel Skotland og den vestlige/sydvestlige del af Polen, hvor smittetallet er under 30.

Og så ønsker vi også udsatte tilbagebetalingsfrister med hensyn til optagne lån hos Rejsegarantifonden.

Relaterede kommentarer:

Hvad nu, Mette?

“Vis virkeligheden med regionale rejsevejledninger”

”Regeringen klemmer livet ud af rejsebranchen”