- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Kort nyt

1 dag siden Aalborg taber krydstogtanløb (04-12-22 – 12:34) Årets sidste krydstogtskib – MS Amera plads til 740 passagerer fra tyske Phoenix Reisen – var fredag i Aalborg. Dermed nåede havnen i Limfjordsbyen 25 anløb af krydstogtskibe i år, men næste år bliver der længere mellem de sejlende gæster. Indtil videre er det kun booket ...

 • Aalborg taber krydstogtanløb

  (04-12-22 – 12:34) Årets sidste krydstogtskib – MS Amera plads til 740 passagerer fra tyske Phoenix Reisen – var fredag i Aalborg.

  Dermed nåede havnen i Limfjordsbyen 25 anløb af krydstogtskibe i år, men næste år bliver der længere mellem de sejlende gæster. Indtil videre er det kun booket 15 ankomster for næste år – men foreløbig 30 i 2024, skriver TV 2 Nord.

  Den store nedgang skyldes krigen i Ukraine, der får rederierne til at droppe flere ruter til Østersøen, hvor russiske Sankt Petersborg er største attraktion, forklarer Lars Bech, cruise manager i Destination Nord, destinationsselskabet for kommunerne Brønderslev, Frederikshavn, Læsø og Aalborg.

  ”Krigen i Ukraine har slået bunden ud af planlægningen. Rederierne er usikre på fremtiden, og det smitter af på gæsterne, som måske vælger andre destinationer end det baltiske område, som vi jo er en del af, og så flytter de simpelthen til Middelhavet eller Caribien,” siger Lars Bech

  I 2018 satte Aalborg rekord med anløb af 36 krydstogtskibe.

 • Comwell Hotels får ny ansvarlig for PR- og kommunikation

  Klik for større format. Signe Kamper Kankelborg er ny ansvarlig for PR- og kommunikation hos danske Comwell Hotels. PR-foto.

  (02-12-22 – 13:35) Signe Kamper Kankelborg er ny ansvarlig for PR- og kommunikation hos danske Comwell Hotels. Foreløbig driver kæden 16 konference- og spahoteller i Danmark samt et i Sverige. Fra årsskiftet tilføjes Comwell Bygholm Park ved Horsens.

  Signe Kamper Kankelborg, der er cand.merc., kommer senest fra tilsvarende job som pressechef hos supermarkedkæden ALDI. Tidligere har hun blandt andet været ansvarlig for kampagnekommunikation i Wonderful Copenhagen.

  Hos Comwell har Signe Kamper Kankelborg afløst Simon Verheij, der stoppede i sommer for at stå i spidsen for de 30 rundvisere på det Kongelige Teater i København.

 • Zleep åbner første sydeuropæiske hotel

  Klik for større format. Netop åbnede Zleep Hotel Madrid Airport er med sine 281 værelser det hidtil største Zleep-hotel. PR-foto.

  (01-12-22 – 15:05) Zleep Hotels åbnede i dag sit første hotel i Sydeuropa. Zleep Hotel Madrid Airport er med 281 værelser fordelt på seks værelsestyper det hidtil største Zleep-hotel.

  Danske Peter Haaber, der grundlagde Zleep Hotels, som han er administrerende direktør for, siger i pressemeddelelse:

  ”I dag starter nyt kapitel, hvor Zleep for første gang introducerer vores skandinaviske produkt og digitale løsninger på det spanske marked. Lokationsmæssigt er Madrid-hotellet attraktivt for turister og erhvervsgæster, nær lufthavnen og IFEMA-kongrescenter.”

  Den tyske hotelkoncern Deutsche Hospitality ejer 51 procent af Zleep, resten har Peter Haaber.

  Der er foreløbig 15 Zleep-hoteller i Danmark, et i Sverige og nu et i Madrid. Desuden er otte nye hotelprojekter offentliggjort. Deutsche Hospitality driver under et af sine varemærker, Steigenberger, ét hotel i Danmark: Steigenberger Alsik Hotel & Spa i Sønderborg.

 • 2024: OL i Paris – Tour de France slutter i Nice

  Klik for større format. Middelhavsbyen Nice er Frankrigs femtestørste. Wikipediafoto: Toby 87.

  (01-12-22 – 14:46) 2024-udgaven af Tour de France slutter den 21. juli i Nice mod normalt Paris.

  TV 2 skriver, at en af årsagerne til flytningen formentlig er, at Paris er værtsby for OL i sommeren 2024.

  Dermed vil man undgå, at de to ting ramler sammen –praktisk, logistisk og sikkerhedsmæssigt.

 • Efter stor bøde: Gør det frivilligt at modtage kontanter

  (30-11-22 – 15:40) Cafékæden Original Coffee skal betale en bøde på 40.000 kroner. Det har Københavns Byret afgjort, efter Forbrugerombudsmanden havde politianmeldt kæden for ikke at ville modtage kontanter som betaling.

  Det var et brud på betalingsloven, da cafékæden i fire måneder ikke ville lade kunder betale med kontanter, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

  Men når det er frivilligt for gæsterne, hvordan de ønsker at betale på landets hoteller, restauranter og cafeer, bør det også være frivilligt for virksomhederne at vælge, hvordan de tager imod betaling.

  Det mener HORESTA efter dommen i byretten. Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA, siger: ”Vi forstår til fulde frustrationen over, at det i 2022 stadigvæk er et lovkrav, at virksomheder skal tage imod kontanter. Kravet er håbløst forældet i en tid, hvor selv betaling til det offentlige er digitaliseret.”

 • Hoteller: Manglende efterspørgsel bliver en hovedpine

  (29-11-22 – 16:50) Siden august er antallet af danske hoteller der peger på, at mangel på efterspørgsel bliver en hovedpine fordoblet. Nu er det meldingen fra halvdelen af hotellerne.

  I tråd hermed aftager manglen på arbejdskraft, som økonomien generelt køler af. Mens manglen på arbejdskraft i august var et issue for over 60 procent af hotellerne, er tallet nu nede på cirka 25 procent.

  Det skriver Lars Ramme Nielsen, markedschef for Dansk Erhverv for Turisme, Oplevelse og Kultur på Linkedin.

  ”Der er godt med julegæster og firmajulefrokoster på hotellerne i den kommende måned, men vi ser ind i en kold og mørk start på det nye år, hvor forretningssituationen bliver hård,” siger han og tilføjer:’

  ”Til foråret kommer manglen på hænder igen til at blive en udfordring – det er et strukturelt problem, vi må og skal løse. ”

 • Danmarks Statistik: Dyrere julefrokoster i år

  (28-11-22 – 15:15) Julefrokosten kan blive en del dyrere i år. Den høje inflation har betydet prisstigninger på fødevarer og alkohol. Det skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

  Ifølge DS er udvalgte varegrupper steget følgende i forhold til samme tid sidste år, nævnt alfabetisk: Brød 14,9 procent, frisk fisk 18,5, friske grøntsager 6,7, smør 34,7, svinekød 10,8 procent, mens æg er blevet 19,2 procent dyrere i forhold til samme tid sidste år.

  Og skal der tændes for varmen til julefrokosten i et hjem med gasfyr eller bruges elektrisk ovn, så er prisstigninger henholdsvis 138,5 og 84,4 procent i forhold til for et år siden, oplyser Danmarks Statistik.

 • Tidligere HORESTA-direktør partisekretær i Folketinget

  Klik for større format. Kirsten Munch Andersen, PR-foto: Moderaterne.

  (27-11-22 – 11:33) I december sidste år stoppede Kirsten Munch Andersen som politisk direktør hos HORESTA.

  Fremover skulle hun være administrerende direktør i arbejdsgiver- og brancheorganisationen DOFK (Danmarks Organisation for selvstændige Frisører & Kosmetikere). Men det sluttede allerede i april i år ”efter gensidig forståelse,” skrev hun på Linkedin.

  Nu har 48-årige Kirsten Munch Andersen, der er cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School, netop landet nyt job.

  Først blev hun pressechef for partiet Moderaterne, som tidligere statsminister Lars Løkkke Rasmussen står bag. Og nu er hun rykket op som ny partisekretær i Moderaterne, der efter Folketingsvalget den 1. november har 15 mandater.

  Kirsten Munch Andersen har tidligere erfaring fra det politiske, da hun mellem 2007 og 2014 var souschef i Venstres landsorganisation.

 • Caribisk berømthed skifter nordisk PR-bureau

  Klik for større format: Jamaica Tourist Board har fået ny PR-bureau på blandt andet det nordiske marked. Foto: Jamaica Tourist Board.

  (24-11-22 – 14:36) PRM Global Group med hovedkvarter i London har fået Jamaica Tourist Board som kunde på det nordiske marked. Det skriver PRM Tourism, der er temmelig ukendte på det danske marked, i en pressemeddelelse.

  Hidtil har danske United Spirit Nordic repræsenteret den caribiske østats turistråd.

  I pressemeddelelsen, der virker totalt Google-oversat fra engelsk til dansk, skriver PRM Tourism blandt andet:

  ”Sammen håber de to organisationer at give rejsende, der søger et revitaliserende afbræk fra hverdagens grin, enestående transformerende oplevelser, der vil genoprette deres følelse af undren i verden og få dem til at føle sig som deres bedste jeg…”

 • Destination Vesterhavet uddelte turismepriser

  Klik for større format. Kristina Bundesen fra Spiritz, Lene og Steen Slaikjær, Hvidbjerg Strand, og Veronika (med næste generation på armen) og Honza Zak fra Twenty Twenty Coffee blev hædret med Destination Vesterhavets turismepriser 2022. PR-foto.

  (23-11-22 – 16:48) Nytænkende, driftige ildsjæle og erhvervsaktører, som bidrager til at udvikle turismen ved Vesterhavet skal anerkendes. Det er tanken bag de nye turismepriser, som Destination Vesterhavet (kommunerne Ringkøbing-Skjern og Varde) tirsdag uddelte for første gang på destinationsselskabets turismekonference på Flugt-museet i Oksbøl.

  Således blev Hvidbjerg Strand i Blåvand tildelt hovedprisen Årets turismepris; Årets Turismeiværksætter gik til kaffebaren Twenty Twenty Coffee i Hvide Sande, mens Spiritz fra Skjern blev kåret til Årets Turismeinitiativ.

  ”Der har været stor opbakning omkring de nye priser, og det er en fornøjelse at stå med tre vidt forskellige aktører, som i hver deres skala er med til at styrke det samlede turismeproduktet i destinationen,” siger Peer Heldgaard Kristensen, direktør i Destination Vesterhavet.

 • Udenlandske turistkontorer mødte rejsejournalister

  Klik for større format. ANTOR-formand, Bo Schou Lauridsen, til daglig chef for Tysk Turist Information i Danmark, med Rikke Koks Andreassen, næstformand i Danske Rejsejournalister, og foreningens sekretariatschef, Aage Krogsdam.

  (23-11-22 – 16:44) ANTOR Danmark (Association of National Tourist Office Representatives) gentog tirsdag sammenkomsten fra februar i år, hvor ANTOR-turistkontorer mødte medlemmer af Danske Rejsejournalister.

  Det skete igen på Scandic Kødbyen i København, hvor turistrådene fra Frankrig, Irland, Israel, Portugal, Tyskland og Østrig var på plads for at udveksle nyheder og netværke med 26 tilmeldte medlemmer af rejsejournalisterne.

 • Apollo Rejsers ejer dropper landsholdssponsorat

  (22-11-22 – 12:27) Den tyske gigant REWE Group, der blandt meget andet ejer Apollo Rejser i Norden, opsiger med øjeblikkelig virkning sponsorkontrakten med det tyske fodboldforbund, DFB.

  Baggrunden er, siger REWE’s koncernchef, Lionel Souque, de ”skandaløse” udtalelser og beslutninger fra FIFA og dets præsident, Gianni Infantino, om blandt andet at forbyde anførere fra fodboldlandshold under den igangværende VM-slutrunde i fodbold i Qatar at bære “One Love” armbåndet

  ”REWE står for diversitet og mangfoldighed – og fodbold er også mangfoldighed. Vi lever denne holdning, og vi forsvarer denne holdning. FIFA’s skandaløse holdning er fuldstændig uacceptabel for mig som administrerende direktør for en mangfoldig virksomhed og som fodboldfan,” siger Lionel Souque.

  REWE Group ønsker det tyske landshold held og lykke, understreges det.

 • HORESTA melder udsolgt til årsdag

  (21-11-22 – 16:55) ”Gode netværk går aldrig af mode,” konstaterer HORESTA forud for sin årsdag torsdag i denne uge i Øksnehallen i København.

  ”Det er utroligt opløftende, at branchens ledere er parate til at sætte en hel dag af til at dyrke fællesskab og netværk,” hedder det.

  HORESTA Årsdag 2022 har 620 tilmeldte ledere sit dagsprogram og 260 til aftenfesten.

 • FDM Travel er tilbage i Aarhus

  Klik for større format. FDM Travels team på det genåbnede kontor i Aarhus. Fra venstre Morten Kirkegaard, Anne-Dorthe Jespersen, Anne Pedersen og Vicki Mikkelsen. PR-foto.

  (20-11-22 – 16:05) Efter coronakrisen har FDM Travel nu genåbnet sit rejsebureau i Aarhus, denne gang på Sønder Allé.

  Firkløveret på kontoret består fra venstre af Morten Kirkegaard, tilbagevendt butikschef fra FDM Travels tidligere Aarhus-kontor og mangeårig ansat i rejsebureauet.

  De øvrige er Anne-Dorthe Jespersen, Anne Pedersen og Vicki Mikkelsen, alle fra salgsrelaterede jobs udenfor rejsebranchen og uddannet internt, oplyses det.

  FDM Travel havde i forvejen rejsebureauer i Odense, Vejle og Aalborg samt naturligvis hovedkvarter i Lyngby.

 • Køkkenchef fra Marienlyst i Qatar med landsholdet

  Klik for større format. Nanna Maria Hansen, køkkenchef på Marienlyst Strandhotel, er med landsholdet i Qatar. PR-foto: Marienlyst Strandhotel.

  (18-11-22 – 18:05) ”Og så håber vi selvfølgelig, at der går lang tid, før vi ser Nanna på hotellet igen,” skrev Marienlyst Strandhotel forleden i opslag på Linkedin.

  Baggrunden for den kærlig mente kommentar var, at Nanna Maria Hansen, køkkenchef på Marienlyst Strandhotel, er med landsholdet til VM-slutrunden i Qatar.

  Her skal hun sammen med landsholdets faste kok, Per Thøstesen fra restaurant Bistro Boheme, stå for maden til fodboldlandsholdet og resten af teamet. Landsholdet har i flere år haft base på hotellet i Helsingør, og her har Nanna Maria Hansen sammen med Per Thøstesen stået for maden.

  Derfor pegede pilen på Nanna Maria Hansen, da der skulle findes en ekstra kok at tage med til Qatar. Landsholdet og den tilhørende stab består af over 50 personer, der dagligt skal serviceres med tre måltider samt diverse snacks, fortæller hun til Helsingør Dagblad.

  Kokke-makkerparret har lavet menu-planer, især inspireret af det lokale arabiske køkken. ”Det var ikke nødvendigt at medbringe råvarer fra Danmark, da man kan få alt i Qatar, fortæller hun.

  Landsholdet og blandt andet kokkene bor i Qatar på det femstjernede hotel Retaj Salwa.

 • Nyt samarbejde om 200.000 hotelværelser

  (15-11-22 – 17:45) Kayak, der er verdens førende rejsesøgemaskine og driver danske Momondo, er gået sammen med Impala om at distribuere den britiske teknologivirksomheds portefølje på 200.000 hotelværelser.

  Imapala nyheder godt af opbakning fra investorer, der også står bag Trivago og Airbnb, og de mange hoteller bliver nu tilgængelige i over 60 lande på  Kayak, Swoodoo, Checkfelix, Momondo, Cheapflights, Mundi og HotelsCombined.

   

 • Energikrisen lukker badeland

  Badelandet i Vigsø Feriecenter på den nordjyske vesterhavskyst er midlertidigt lukket. PR-foto.

  (14-11-22 – 17:00) Vigsø Feriecenter nær Hanstholm holder sit badeland lukket til 10. februar på grund af energikrisen, skriver TV 2 Nord.

  Feriecenteret har 175 huse. Trods lukningen af badelandet kan de stadig bookes – nu med rabat.

  ”Så bliver I da fri for at børnefamilier kommer,” står der i en kommentar på Vigsøs Facebook-side, hvortil feriecenteret svarer:

  ”Det er bestemt ikke et ønske at blive fri for nogen – ej heller børnefamilier. Men der er så få udlejninger i hverdagene de kommende uger, at vi med al rimelighed ikke kan forsvare, at badelandet skal være varmet op uden gæster.”

 • Dansk hotel skifter ejer

  Klik for større format. Hotel Strandly, der angiveligt kan føre sin historie 117 år tilbage, har fra årsskiftet nye ejere. PR-foto.

  (10-11-22 – 17:17) Hotel Strandly med 30 værelser i Skagen får fra årsskiftet nye ejere. Thomas Luca Andreasen og Kim Andreasen oplyser, at de for et ikke oplyst beløb har købt det hotellet af Grete Jensen, der har ejet det siden 1986.

  Thomas Luca Andreasen er kendt fra sine syv år i spidsen for det berømte Brøndums Hotel i Skagen. Han opsagde i foråret sin stilling, uden nyt job på hånden. ”Jeg har behov for andre og gerne større udfordringer. Hvad fremtiden bringer, ved jeg ikke endnu,” skrev han på Linkedin.

  På Brøndums Hotel blev han afløst af Emil Hauge, der siden 2018 havde været hotel manager for Zleep Hotel i Aalborg.

 • “Københavns Kommune kan give dødsstødet”

  (09-11-22 – 16:54) Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør for Danmarks Restauranter & Caféer, er utilfreds med ønske fra Københavns Kommune om at reducere udeservering. På Linkedin kalder han det ”benspænd” og et håbløst forslag at lukke udeservering klokken 22.

  Problematikken skal ifølge DRC’s direktør drøftes 14. november på et møde Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

  I København gælder det i dag, at serveringssteder kan få tilladelse til udeservering mellem klokken 08 og midnat, oplyser Torben E. Hoffmann Rosenstock og tilføjer:

  ”Københavns Kommune – der gerne vil forvalte en attraktiv turistdestination og international ”metropol” – går nu forrest med et oplæg, der skal lukke udeservering klokken 22 for at ”imødekomme beboerforeninger og lokaludvalg” og ønsket om et ”natteliv i balance”. En indskrænkning vil medføre betydeligt omsætningstab for erhvervslivet, som kan betyde dødsstødet for mange virksomheder,” lyder det.

 • Tidligere HORESTA-direktør lander nyt topjob

  Jannick Nytoft gik ikke arbejdsløs længe efter sit farvel til HORESTA. PR-foto: DSK.

  (08-11-22 – 09:40) I oktober sidste år blev Jannick Nytoft præsenteret som ny administrerende direktør i HORESTA – men for to måneder siden meddelte HORESTA overraskende, at man var blevet enig med Jannick Nytoft om at ophæve samarbejdet.

  Den 50-årige Jannick Nytoft, der er uddannet cand.scient.pol. (statskundskab), gik dog ikke arbejdsløs længe.

  DSK – De Samvirkende Købmænd – skriver i en pressemeddelelse, at Jannick Nytoft fra årsskiftet er ny administrerende direktør for DSK. Han afløser 67-årige John Wagner, der efter 27 år som administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd har ønsket at gå på pension.