- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Kort nyt

4 timer siden Konferencecenter opretter ny salgsstilling Ole Husted Ditlevsen tiltræder en nyoprettet stilling som key account manager hos Horisont Hotel & Konference ved Aarhus. PR-foto. (28-06-22 – 13:58) Horisont Hotel & Konference ved Aarhus har fra 8. august ansat 54-årige Ole Husted Ditlevsen i nyoprettet stilling som key account manager. I rejsebranchen har han ...

 • Konferencecenter opretter ny salgsstilling

  Ole Husted Ditlevsen tiltræder en nyoprettet stilling som key account manager hos Horisont Hotel & Konference ved Aarhus. PR-foto.

  (28-06-22 – 13:58) Horisont Hotel & Konference ved Aarhus har fra 8. august ansat 54-årige Ole Husted Ditlevsen i nyoprettet stilling som key account manager.

  I rejsebranchen har han tidligere været hotelchef hos Montra Hotel Sabro Kro, salgsansvarlig for B2B-kunder for Montra Hotels fire hoteller, sælger hos Sinatur-hotellerne og salgschef hos DFDS Seaways.

  Casper Bock, hotelchef på Horisont Hotel & Konference, siger i en pressemeddelelse:

  ”Som aarhusiansk hotel- og konferenceaktør har det været spændende at være en del af de seneste års udvikling af Aarhus, som nu har positioneret sig som en markant destination på den danske møde- og konference-scene.

  For at imødekomme udviklingen har vi renoveret Horisont. Nu ønsker vi at skærpe vores position og profil i markedet og at arbejde med at øge kendskabsgraden til vores produkt – det kræver blandt andet et større fokus på salg,” siger Casper Bock.

 • Aarhus Minibusser solgt til Moove Group

  (27-06-22 – 14:26) Aarhus Minibusser med 35 minibusser, som hidtil har været en del af det aarhusianske transportfirma Abildskou, er solgt til mobilitetsvirksomheden Moove Group, der blev dannet i april i år. Den omfatter taxiselskabet Dantaxi og busselskabet HB-Care.

  Administrerende direktør i Moove Group, Carsten Aastrup, siger i en pressemeddelelse: ”Købet er et udtryk for, at markedet i Aarhus er interessant for os og en yderligere konsolidering vil gøre os i stand til at opnå en stærkere konkurrenceposition.”

  Aarhus Minibusser, der blev dannet i 2017, fortsætter som selvstændigt selskab i Moove Group, og varetager kørslen for kommunen som hidtil.

  Direktør i Abildskou, Jess Abildskou, forklarer, at årsagen til, at han nu sælger en del af sin virksomhed bunder i, at kommunale udbud, som er Aarhus Minibussers kerneområde, kræver stadig mere specialiseret ressourcer.

  Moove Group har 500 minibusser i HB-Care og 1.800 taxier i Dantaxi.

 • Rejsegigant skifter koncernchef

  Klik for større format. Sebastian Ebel bliver fra 1. oktober ny koncernchef for TUI Group. PR-foto.

  (26-06-22 – 14:56) Efter knap ti år på posten stopper koncernchef Fritz Joussen sidst i september ved udgangen af tyske TUI Groups nuværende regnskabsår – han afløses af TUI-koncernens nuværende økonomidirektør, Sebastian Ebel.

  TUI omfatter en lang række europæiske rejsearrangører, blandt andet i Danmark, fem flyselskaber med 100 fly, 400 hoteller som RIU, TUI Blue og Robinson, 16 krydstogtskibe og så videre.

 • Legoland får julesæson

  Klik for større format. Omgivet af et juletræ og julemanden præsenterer Christian Woller, direktør for Legoland i Billund, nyheden om Jul i Legoland. PR-foto.

  (24-06-22 – 15:09) For første gang siden 2010 åbner Legoland i Billund år til jul – sæsonen bliver på 23 dage mellem 26. november og 31. december.

  ”Vi forventer at Jul i Legoland bliver en tilbagevendende begivenhed,” siger Christian Woller, forlystelsesparkens administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

  Der bliver blandt andet over 200.000 julelys, masser af juletræer, en stor skøjtebane, juleboder og meget andet.

 • Lars Liebst ny formand for Danmarkshuset i Paris

  (23-06-22 – 11:52) Udenrigsminister Jeppe Kofod har udpeget Tivolis tidligere administrerende direktør, Lars Liebst, som ny bestyrelsesformand for Danmarkshuset – Maison du Danemark – i Paris.

  Danmarkshuset på Avenue des Champs-Élysées i Paris har siden 1955 været ramme for at fremvise det bedste Danmark formår og danske styrkepositioner inden for kultur- og samfundsliv og dansk eksport.

  Udenrigsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Lars Liebst 1. juli overtager posten som formand for Danmarkshusets bestyrelse efter Michael Bjørn Nellemann, som efter seks år som bestyrelsesformand udtræder af bestyrelsen.

 • Danmark får ny turismestrategi

  (23-06-22 – 13:31) Fredag formiddag præsenterer erhvervsminister Simon Kollerup en ny national dansk turismestrategi, ”som sætter en grøn og ambitiøs retning for turisterhvervet frem til 2030.”

  Det skriver erhvervsministeriet i en presseindbydelse, udsendt med kort varsel torsdag eftermiddag, til præsentationen i morgen, 24. juni, i Fårup Sommerland.

  Simon Kollerup er valgt til Folketinget i nordjyske Thisted-kredsen, mens Fårup Sommerlands administrerende direktør, Niels Jørgen Nielsen, også er formand for bestyrelsen i VisitDenmark.

 • Hotelbranchen sætter beskæftigelsesrekord

  (22-06-22 – 16:25) Hotel- og restauranterhvervet satte beskæftigelsesrekord for april, hvor der var flere ansatte end i samme måned i 2019, før pandemien ramte. Det skriver HORESTA i en pressemeddelelse.

  Med 127.300 ansatte på landets hoteller og restauranter overgik april i år den hidtidige aprilrekord i 2019, før coronaen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Jannick Nytoft, administrerende direktør i HORESTA: ”Både danskere og turister har et opsparet behov for at gøre brug af alt det, oplevelseserhvervet kan tilbyde. Nu er mulighederne igen endeløse, og det er fantastisk, at gæsterne prioriterer samværet, ophold og skønne måltider i en tid, hvor der ellers er stor økonomisk usikkerhed.”

  HORESTA-direktøren mener dog langt fra, at erhvervet har toppet. I de seneste tal fra Danmarks Statistik svarer 54 procent af restauranterne og 67 procent af hotellerne, at de er nødt til at sige nej til omsætning på grund af manglende medarbejdere.

 • DSB får ny økonomidirektør

  (21-06-22 – 15:32) 47-årige Pernille Damm Nielsen bliver 1. september ny økonomidirektør i DSB. Hun kommer fra stilling de seneste to år som finansdirektør i servicevirksomheden SSG. Før SSG var hun i fem år økonomidirektør i daværende BC (Bella Center) Hospitality Group, i dag Bellagroup.

  Hun afløser DSB’s økonomidirektør de seneste syv år, Thomas Thellersen Børner, der skal være ny koncernøkonomidirektør i Dagrofa, som står bag kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

  ”Med Pernille Damm Nielsen får vi en stærk og erfaren økonomidirektør. Jeg ser frem til at få Pernille med på holdet til den videre udvikling af DSB med fokus på grønnere og klimavenlig transport med afsæt i en økonomisk konkurrence- og bæredygtig virksomhed,” siger DSB’s administrerende direktør, Flemming Jensen, i en pressemeddelelse.

 • Scandic-direktør i spidsen for lille hotel

  Klik for større format. Rikke Bøndergaard er fra august ny direktør for Ny Hattenæs ved Silkeborg.

  (21-06-22 – 13:18) Rikke Bøndergaard stopper som direktør, general manager, for Scandic Regina i Herning. Fra 1. august er hun direktør for Ny Hattenæs ved Silkeborg, et tidligere kursuscenter, der i denne tid ombygges til hotel med 14 værelser, konferencelokaler og egen restaurant.

  Rikke Bøndergaard startede på Regina som receptionist i 1996, hun blev siden receptionschef og har siden 2012 været direktør for Scandic-hotellet i Herning.

  På Linkedin skriver hun: ”Alle ved, at jeg har elsket min tid hos Scandic. Jeg har dog fået mulighed for at forfølge en gammel drøm, og det har jeg simpelthen ikke kunne sige nej til. Jeg glæder mig til at være med til at starte dette fantastiske sted (Ny Hattenæs, red.) op igen.”

  Før hun er tiltrådt, ønsker Rikke Bøndergaard ikke at sige mere om sit nye job, oplyser hun til STANDBY.DK.

 • Scandlines: Bilen giver fleksibel ferie

  (20-06-22 – 15:08) Danskernes tre feriefavoritter i år er Spanien, Tyskland og Italien – og hvis man sætter pris på fleksibilitet, er det en god idé at tage bilen og kombinere med færgen, skriver Scandlines i en pressemeddelelse.

  Her kan man nøjes med at ankomme senest 15 minutter før afgang – og ikke som i lufthavnen flere timer i forvejen, hedder det fra rederiet, der dagligt sejler over 60 afgange, primært fra Rødby til Puttgarden samt fra Gedser til Rostock.

  ”Du skal ikke betale ekstra for en stor kuffert, og der bliver også plads til et par ekstra sko ligesom der er lavere benzinpriser i Tyskland,” lyder det fra Scandlines.

 • Ny Account Manager til Kursuslex

  Kit Haubro Sørensen, Account Manager hos Kursuslex. (Foto: Kursuslex | PR)

  (10-06-22 – 08:00) Kursuslex, der udgiver værktøjer til møde-, kursus- og kongresplanlæggere, har ansat Kit Haubro Sørensen som ny Account Manager fra den 1. juni.

  Kit Haubro Sørensen har tidligere været ansat som receptions- og konferencechef hos KolleKolle, konference- og hotelchef i Kysthusene, salgs- og konferencechef på Sinatur Hotel Frederiksdal, salgs- og konferenceansvarlig på Axelborg hos Bojesen samt MeetingDesigner i Comwell Hotels.

  ”Jeg brænder for salg og særligt inden for møder og events, som jeg har beskæftiget mig med i det meste af min karriere. Jeg har stor indsigt i kundernes forretning og udfordringer og et kæmpe netværk i branchen – både blandt mødeplanlæggere og mødesteder,” siger Kit Haubro Sørensen.

 • En million Orange-billetter til 99 kroner

  (08-06-22 – 11:00) DSB har fra i dag sat en million Orange-billetter til salg i sommerperioden fra den 25. juni til den 7. august. Billetterne er til salg for højest 99 kroner.

  ”Sommer og udsigt til ferie giver mulighed for at tage ud i landet og få nye oplevelser med hjem. I DSB er vi klar til køre kunderne af sted både til oplevelserne længere væk, men også til dem der venter i nærområdet. Igen år sætter vi ekstra mange billige billetter til salg til alle de ture,” siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff.

   

 • Ikke længere PCR-testkrav til Filippinerne

  (07-06-22 – 17:45) Nu er der udsigt til, at turisterne atter kan vende tilbage til Filippinerne.

  Den asiatiske østat har den 30. maj 2022 lempet indrejsereglerne, så det ikke længere er nødvendigt at få foretaget en PCR-test for at rejse ind i landet.

  Det gælder for alle, der er fyldt 18 år og som kan dokumentere, at man er færdigvaccineret mod COVID-19.

  Derfor kræves der stadig vaccinationsattest for indrejse, men til gengæld er kravet om en rejseforsikring ikke længere er til stede.

   

 • Fra Qatar Airways til Visit Sweden

  Christina Steer, ny Head of Travel Trade hos Visit Sweden. (PR-foto fra Visit Sweden)

  (02-06-22 – 09:00) Den 22. august tiltræder Christina Steer som Head of Travel Trade hos Visit Sweden.

  Dermed får hun ansvaret for et internationalt team på fem personer stationeret i Tyskland, Storbritannien, Holland, USA og Kina.

  Christina Steer kommer fra en stilling som marketingchef i Norden og Baltikum hos Qatar Airways.

 • Krydstogtrederi ser stigende salg og udfordringer

  Klik for større format. MSC Poesia udfor Dubrovnik i Kroatien. Pressefoto: MSC Cruises.

  (01-06-22 – 19:09) Det store italienske krydstogtrederi MSC Cruises havde også en maj måned med stærkt salg i Norden.

  ”Maj lukkede 45 procent bedre i forhold til samme måned i 2019,” siger Claes Tamm, nordisk chef for MSC Cruises.

  Men der er også bekymringer, siger han: ”Rejsebranchen og ikke mindst forbrugerne har visse udfordringer forud for sommeren: den manglende flykapacitet, ventetiden på at få fornyet pas og de ekstremt lange køer i Københavns Lufthavn.”

 • Apollo lærer børn at svømme på ferien

  Klik for større format. Siden lanceringen i 2015 har efterspørgslen på Apollos svømmeskole været støt stigende. PR-foto: Apollo Rejser.

  (31-05-22 – 13:29) Rekordmange børn lærer at svømme med Apollo Rejser i ferien, oplyser charterarrangøren, der til sommer øger antallet af familieorienterede koncepthoteller med svømmekurser for børn.

  ”For de fleste børn er ferie synonymt med at svømme og lege i poolen, så det er helt naturligt, at svømmeskolen er en del af vores familiekoncept,” siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo i Danmark.

  I samarbejde med professionelle instruktører fra det svenske svømmeforbund tilbyder Apollo i øjeblikket svømmeskole fem dage om ugen på alle Apollo Mondo Family og Mondo Selected hoteller.

 • Hotel udstiller sjælden guldcykel i København

  Klik for større format. Guldcyklen på Admiral Hotel. PR-foto.

  (31-05-22 – 13:25) Som en hyldest til dette års Tour de France, der starter 1. juli i Danmark, har Copenhagen Admiral Hotel fra på torsdag en særlig cykeludstilling i hotellets lobby. Her er blandt andet en guldcykel, som der ifølge hotellet kun findes ​​ti eksemplarer af i verden.

  Jesper Stubgaard, direktør på Admiral Hotel, siger: ”Det bliver en kæmpe oplevelse, når årets Tour de France starter i Danmark for første gang. Admiral Hotel ligger tæt på Amalienborg Slotsplads, hvor cykelrytterne kører forbi på enkeltstarten den 1. juli.”

  I montrer i hotellets lobby vises historiske Tour de France-cykler og cykeltrøjer. Man kan blandt andet se Mark Cavandishs og Mads Pedersens verdensmesterskabscykler, flere Tour de France-vindertrøjer samt den flotte guldcykel, der er belagt med 24 karat guld og 600 Swarovski-krystaller.

  Udstillingen er åben fra 2. juni til 4. juli.

 • Luftfartsprofil ny salgschef for hotelgruppe i København

  Klik for større format. Gritt Pitz er ny salgschef hos hoteloperatøren Core Hospitality og dets hoteller i København. PR-foto.

  (30-05-22 – 18:40) Gritt Pitz, kendt i rejsebranchen fra navnlig sine over 14 år for flyselskabet Cathay Pacifics nordiske kontor, er tilbage i branchen – nu som salgschef hos hoteloperatøren Core Hospitality og dets hoteller i København.

  Hun overtager fra Jonas Kentell, der er rykket til Best Western som salgsansvarlig for Sydsverige.

  Core Hospitality driver foreløbig to hoteller i København: Moxy Hotel (Moxy er et varemærke under Marriott, red.) i Sydhavnen og Best Western Plus i Kastrup. Næste år åbner Core yderligere to hoteller: Fairfield by Marriott og Residence Inn by Marriott, begge i Københavns Nordhavn.

  Core Hospitality, der voksede ud af Zleep Hotels, står også for driften af et Moxy i Bergen ligesom der er et Moxy på vej i Tromsø.

 • Forventer 30 procent flere gæster til miljørigtige Egypten

  (29-05-22 – 13:16) Den danske filial af den norskejede charterarrangør Amisol, der har speciale i rejser til Egypten, forventer i år at sælge over 30 procent flere rejser til ikke mindst Sharm el Sheikh.

  Det siger Lis Vogelius, direktør for Amisol i Danmark, i en pressemeddelelse. Hun forklarer blandt andet stigningen med, at ”modsat hvad mange tror, er Egypten en af verdens mest bæredygtige rejsedestinationer.

  Mange af vores kunder går efter ferier i Egypten på grund af hotellernes bæredygtige tiltag. Vi har samarbejde med mange hoteller i Sharm el Sheikh-området, 30 procent af dem har allerede Green Star Hotel-certificering der viser, at det er et hotel med ekstraordinært mange miljøtiltag,” siger Lis Vogelius.

  Det findes, ifølge Amisol, foreløbig 88 hoteller med Green Star Hotel-certificering i Egypten. 24 af dem er i Sharm el Sheikh. Amisol-direktøren fremhæver solceller på tagene, der genererer strøm til hotellets aircondition samt reduktion af vandspild, hvor spildevand renses og herefter bruges til vanding.

 • Delta har genåbnet mellem New York og København

  Klik for større format. Delta landede fredag igen i Københavns Lufthavn, som eneste amerikanske flyselskab i CPH. PR-foto.

  (28-05-22 – 16:40) Amerikanske Delta Air Lines vendte fredag tilbage til Københavns Lufthavn med en daglig B767 fra New York. Skyteam-medlemmet er eneste selskab med en rute fra CPH til JFK-lufthavnen, hvorfra Delta har ruter til 40 lufthavne i blandt andet USA.

  Delta er eneste amerikanske flyselskab med en sæsonrute til København, den var indstillet i 2020 og 2021 under coronakrisen. JFK-ruten flyves til slutningen af oktober.

  JFK-ruten betjenes med Boeing 767-300 ER, der for første gang har fire kabineklasser på ruten til CPH. Der er 216 passagerer, fordelt mellem business class (Delta One), Delta Premium Select (en ny kabineklasse på ruten til København med bredere sæder og ekstra benplads) samt Delta Comfort og Main Cabin.