- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Krydstogtrekord i Skagen

8 danske byer udenfor København har i år over 250.000 krydstogtpassagerer. I dag har Skagen årets første krydstogtskib. I alt får byen 69.000 krydstogtgæster – 27.000 flere end sidste år.

Årets første krydstogtskib i Skagen er Brilliance of the Seas fra det amerikanske rederi Royal Caribbean med 2.500 gæster.

Samlet får Skagen i år 43 anløb af krydstogtskibe med op mod 69.000 gæster i krydstogtsæsonen, der varer til 30. september. Det er 27.000 flere end sidste år – og mere end dobbelt så mange som i 2016.

Ifølge samarbejdsorganisationen Cruise Skagen er de fem største grupper af krydstogtpassagerer i Skagen fra Storbritannien, 34 procent, USA, 20, Tyskland, 5,5, Canada, 4,4 og Australien med 3,7 procent. Dermed udgør disse fem nationaliteter næsten tre ud af fire krydstogtpassagerer i Skagen.

”Nordjylland og i særdeleshed Skagens brand har vundet indpas hos de kræsne krydstogtrederier. Vi er blevet skarpere på fortællingen om Skagen som autentisk kultur-hotspot, og samtidig er krydstogtfaciliteterne opgraderet, så vi nu spiller med om de allerstørste fisk,” siger administrerende direktør i Turisthus Nord, René Zeeberg, tilføjer:

”Men markedet er stærkt konkurrencepræget, så når vi formår at vende udviklingen, skyldes det også et stort fokus på gæsteservice i turismekæden samt et formidabelt benarbejde af Cruise Skagen, der med Skagen Havn i spidsen er dygtig til at bejle til de internationale rederier.”

Turisthus Nord er en fusion af de tre turistforeninger for Skagen, Frederikshavn og Sæby. Turisterne omsætter årligt for to milliarder kroner i Skagen, Frederikshavn og Sæby – krydstogtpassagererne har et gennemsnitligt døgnforbrug på knap 500 kroner.

1,1 millioner krydstogtgæster i danske havne
Totalt får ni danske havne i år besøg af 1,1 millioner krydstogtgæster – heraf er de 875.000 i Københavns Havn. Samlet, oplyser Wonderful Copenhagen, bliver dette år det hidtil bedste for dansk krydstogtturisme. Ni danske krydstogthavne, udover København også Fredericia, Helsingør, Hundested Kalundborg, Rønne, Skagen, Aalborg og Aarhus, kommer i år op på samlet over 1,1 million krydstogtgæster, der totalt forventes at give en omsætning på cirka 1,5 milliarder kroner.

Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket CruiseCopenhagen, der samler branchen fra hele Danmark, er forankret, siger:

”I år får havnene uden for København næsten en kvart million krydstogtgæster, det er første gang nogensinde, at mere end hver femte krydstogtgæst i Danmark kommer til havne uden for hovedstaden.”

Relaterede artikler:

Richard Branson har kurs mod Københavns Havn

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber