Sammenslutningen af turistkontorerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby, samlet i Turisthus Nord, er et af Danske Destinationers nye medlemmer. Foto: Danske Destinationer.

Nye medlemmer i stort dansk turistsamarbejde

Brancheorganisationen Danske Destinationer har fået 2 nye medlemmer så der nu er 14. Områderne hos foreningens medlemmer har en årlig turismeomsætning på 37 milliarder kroner.

VisitSilkeborg, den officielle turismeorganisation i Silkeborg Kommune, og Turisthus Nord, sammenslutningen af turistkontorerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby, blev torsdag medlem af Danske Destinationer ved organisationens generalforsamling i Silkeborg. De 14 medlemmer i Danske Destinationer er destinationsselskaber udenfor København.

Ifølge Danske Destinationers hjemmeside er der hos dens medlemmer årligt knap 27 millioner kommercielle overnatninger – svarende til 52 procent af det samlede overnatningstal i Danmark. Hos medlemmerne af Danske Destinationer er der en årlig turismeomsætning på omkring 37 milliarder kroner, hvilket ifølge organisationen svarer til 38 procent af den samlede turismeskabte omsætning i Danmark.

Danske Destinationer, der blev stiftet i 2009 med dengang ni medlemmer, ønsker at stærke destinationer skal være omdrejningspunktet for udvikling, vækst og øget omsætning i dansk turisme.

Vidensdeling over hele Danmark
”Dansk turisme skal drives af destinationer, som løfter hvor vækstpotentialet er til stede, og hvor samarbejde og organisering fremmer drift og udvikling. I vores strategiske fællesskab skal destinationerne til gavn for sig selv, hinanden og landet som helhed, dele data, viden og erfaringer på kryds og tværs af regionerne,” siger formand for Danske Destinationer, Peer H. Kristensen. Han er til daglig Direktør i VisitAarhus, og blev sidste år formand for Danske Destinationer.

Fra de to nye medlemmer af Danske Destinationer lyder det fra René Zeeberg, turistdirektør i Turisthus Nord: ”Vi er trådt ind i Danske Destinationer med ønsket om styrket markedsføring og turismefaglig sparring, men også for at drage fordel af de gode projekter, som organisationen sætter i søen.”

Og turistchef i VisitSilkeborg, Liselotte Nis-Hanssen, siger i forbindelsen med foreningens indtræden i Danske Destinationer: ”De senere år har vi arbejdet på at professionalisere VisitSilkeborg og har allerede nået flere store mål. Men vi har sat ambitionerne højt og har som aldrig før brug for faglig udvikling og sparring.”

Danske Destinationers medlemmer er udover de to nye, VisitSilkeborg og Turisthus Nord, også Business Lolland-Falster, Destination Bornholm, Destination Djursland, Destination Sydvestjylland, Destination Sønderjylland, Ringkøbing Fjord Turisme, VisitNordsjælland, VisitOdsherred, VisitSydsjælland-Møn, VisitVestsjælland, VisitAalborg og VisitAarhus.

Relaterede artikler:

Kulturåret sætter turismerekord

Hæderspris til turistchef

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

Farvel til lufthavn – ikke til bestyrelser

x

Læs Også

Millionprojekt skal finde turismens x factor

I april og maj er der ”auditions” i de fem danske regioner med det nye projekt TourismX, der skal finde de bedste forslag til nytænkning på turismeområdet. 20 millioner kroner skal føre de bedste ideer ud i livet.

Ingen beslutning om kæmpetårn i København

Det foreslåede 280 meter høje H. C. Andersen Adventure Tower med blandt andet et stort hotel kom ikke nærmere, da projektet mandag blev behandlet i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg.

Populært med ferie i Danmark

Nye tal viser, at 80 procent.af danskerne holder ferie i Danmark mindst én gang årligt med mindst én overnatning. Det er populært at spendere feriedagene i det nære.

Ferieparker vil have grønnere profil

Landal GreenParks, der i Danmark har overtaget kæden Dayz Resorts, investerer op mod 25 millioner kroner i grønnere og mere bæredygtige danske ferieparker.

Nye medlemmer hos Danhostel

Sammenslutningen Danhostel, der tæller to ud af tre danske hostels og vandrerhjem, har netop fået tre nye medlemmer.

Øget udlejning af sommerhuse vil styrke økonomien

Det danske samfund kan få store nye indtægter og mere beskæftigelse hvis landets sommerhusejere i stigende grad vil udleje deres ferieboliger, viser ny undersøgelse.