- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Listeria i sandwich hos Air France

Passagerer på langdistanceflyvninger hos Air France har hen over en firedages periode i maj fået serveret tunsandwich, hvor der efterfølgende er gjort fund af listeria.

Air France er ramt af en alvorlig situation, efter en fødevarekontrol har afsløret fund af listeria i en række af de sandwich, som flyselskabet har uddelt til sine passagerer. Listeria er en miljøbakterie, der potentielt kan være livsfarlig.

Catering-virksomheden Servair, der er leverandør af catering til Air France, har rapporteret, at der er fundet listeria i tunsandwich i forbindelse med kvalitetskontrol af virksomhedens fødevarer.

Denne type sandwich er blevet uddelt til passagererne på Economy Class og Premium Economy på i alt ni langdistanceflyvninger fra henholdsvis Paris Orly (ORY) og Paris Charles de Gaulle (CDG) i perioden fra den 21. til 24. maj 2019.

Den 21. maj er der tale om flyvningerne AF662 fra CDG til Dubai, AF642 fra ORY til La Réunion og AF584 fra CDG til Accra. Den 22. maj gælder det AF878 fra CDG til Ndjamena, AF520 fra CDG til Bamako og AF642 fra ORY til La Réunion. Den 23. maj er der tale om AF662 fra CDG til Dubai, og den 24. maj gælder det AF662 fra CDG til Dubai og AF818 fra CDG til Abuja.

Ligeså snart listeria-fundet blev gjort, fjernede Servair alle produkter om bord på flyene fra udbyderen Air Food.

Anbefaler at søge læge
Air France har informeret alle berørte kunder via e-mail, gennem pressen og på sin egen hjemmeside. Indtil videre er hverken Air France eller Servair blevet bekendt med, at listeriabakterien skulle have resulteret i sygdom.

Som en sikkerhedsforanstaltning anbefaler Air France, at alle de passagerer, der var om bord på de pågældende flyvninger, og som har spist en tunsandwich, tager kontakt til egen læge for at orientere om situationen. Feber og hovedpine kan være symptomer på, at man er blevet smittet. Og især gravide kvinder, ældre og folk med nedsat immunforsvar bør være opmærksom på symptomer.

Er man smittet med listeria, kan man få en såkaldt listeriose-infektion, som er fødevarebåren, og som har en inkubationstid på mellem én og 70 dage – og oftest syv til 21 dage.

Åben linje for berørte kunder
Air France og Servair har åbnet en rådgivningslinje til de kunder, der måtte have været om bord på de berørte flyvninger.

”Air France undskylder over for de berørte kunder. Vores kundeserviceteams står fuldt ud til rådighed for at tilbyde information og support og kan nås via de normale kanaler, som er ”Kontakt os”-sektionen på airfrance.com,” skriver det franske flyselskab i en pressemeddelelse.

Fødevaresikkerheden er en prioritet og underlagt strenge og daglige kontroller, som er certificeret af ISO 22000-standarden, skriver Air France.

 

Relaterede artikler:

Masser af bakterier i lufthavnes sikkerhedskontroller

Flymad giver konkurrence

Hvornår smager flymad bedst?