- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Mindst 30 omkom ved eksplosion på luksushotel

En formodet gaseksplosion på luksushotellet Hotel Saratoga i centrum af den cubanske hovedstad, Havana, har kostet mindst 30 livet og dobbelt så mange blev hospitalsindlagt.

Den mulige gaseksplosion på Hotel Saratoga, der blev opført i slutningen af forrige århundrede, skete i fredags ved en større renovering af det 96 værelser og suiter store luksushotel.

Mindst 30 mennesker omkom ved eksplosionen og 64 blev efterfølgende indlagt på hospitaler, oplyser de cubanske sundhedsmyndigheder til CNN. Blandt de omkomne er 11 bygningsarbejdere, resten er blandt andet hotelansatte. Hotellet var ved at blive klargjort til genåbning efter coronakrisen, og skulle være genåbnet i denne uge, skriver BBC.

Også køretøjer ved hotellet blev beskadiget, der blev fundet bygningsdele fra hotellet over 100 meter fra bygningen som følge af eksplosionen. Hotellet blev drevet af det statslige cubanske firma Gaviota.

Redningsarbejdere med blandt andet sporhunde forsætter med at gennemsøge ruinerne efter eksplosionen. Det frygtes, at der vil blive fundet flere døde under murbrokkerne.

“Alt tyder på, at eksplosionen skyldes et uheld,” hedder det i et tweet fra kontoret fra den cubanske præsident, Miguel Díaz-Canel Bermúdez.

Gravede med de bare hænder
Billeder fra katastrofestedet viser blandt andet, at nærmest hele facaden på to sider af bygningen er blæst ud.

CNN skriver fra Havana, at redningsarbejdere, herunder brandfolk, i starten også gravede med de bare hænder i kampen for at finde overlevende efter eksplosionen.

Den cubanske præsident, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, besøgte fredag både hotellet og et hospital, hvortil skadede var blevet bragt. I et tweet blev præsidenten citeret for at sige, at eksplosionen “ikke skyldes en bombe eller et angreb, men at der var tale om en ulyksalig ulykke.”

Hotellet, der er bygget i typisk kolonistil, har i nyere tid huset berømtheder som Madonna, Beyonce og Rolling Stones’ forsanger, Mick Jagger.

Relaterede artikler:

Sådan vil danskerne helst holde ferie

Rejsebureau vil skaffe million til hjælpeprojekter

Ny hjemmeside har 5.000 artikler fra rejsebloggere