Australien er danskernes foretrukne rejsemål, hvis der er frit valg, viser undersøgelse fra krydstogtrederiet Norwegian Cruise Line. Her er et af NCL’s 17 skibe i Sydney med blandt andet det berømte operahus, tegnet af danske Jørn Utzon. I 2023 er det 50-året for indvielsen af operahuset. PR-foto fra NCL.

Sådan vil danskerne helst holde ferie

Pakkerejse, rundrejse, kør-selv-ferie, krydstogt og sommerhus er ifølge ny undersøgelse fra krydstogtrederi danskerne foretrukne ferieformer. Og ønskerejsemålet er Australien.

Ny YouGov-analyse fra krydstogtrederiet Norwegian Cruise Line viser, at 51 procent af danskerne har større rejselyst end før pandemien, gerne langt væk. Flest drømmer om Australien, og krydstogtet overgår den populære sommerhusferie som danskernes foretrukne ferieform, skriver NCL i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen er gennemført i marts, altså måneden efter den russiske invasion af Ukraine. Der er mellem 11. og 15. marts gennemført 1.021 såkaldte CAWI-interviews (Computer-Assisted Web Interviewing) med danskere fra 18 år og opefter.

44 procent af danskerne peger på Australien som drømmedestination nummer ét – fulgt af Caribien, Hawaii og New Zealand, de bliver nævnt af 31-33 procent af danskerne i undersøgelsen. Blandt de europæiske rejsemål topper Frankrig, Grækenland og Spanien.

Over hver tredje dansker vil gerne besøge flere destinationer på ferien, noterer NCL, hvilket typisk er muligt på et krydstogt.

I undersøgelsen svarer 56 procent af danskerne, at de efter coronanedlukningen og ekstra mange timer hjemme har behov for nye oplevelser med deres partner.

Flest vil på pakkerejse
Efter to år med rejserestriktioner foretrækker 42 procent af danskerne i NCL-undersøgelsen pakkerejsen/charterferie som ferieform.

Herefter følger kategorien Rundrejse/Rundtur, gerne til flere lande/destinationer med 34 procent, fulgt af Kør-selv-ferie, 27 procent, Krydstogt med 23 procent, mens 20 procent helst vil i sommerhuset.

Kevin Bubolz, europæisk direktør for Norwegian Cruise Line, siger i pressemeddelelsen:

”Danskerne har i de seneste år primært holdt ferie i Danmark og Norden. Med lempelsen af restriktionerne er danskerne sultne efter nye oplevelser, og lysten til at planlægge fremtidige rejser er retur. Og vi er naturligvis glade for at krydstogtsferien ligger højt på listen over foretrukne ferievalg.”

YouGov-analysen viser en stigning i flergenerationsrejsens popularitet. 22 procent af danskerne vil helst holde ferie med hele familien på tværs af generationer. Primært for at styrke relationerne (66 procent), 43 procent ønsker at skabe minder med børnebørnene, 30 procent vil på generationsrejser for at indhente tabt tid, hedder det, mens det for 16 procent af danskerne i undersøgelsen er blevet en fast tradition at tage på flergenerationsferie.

”Vi oplever flere familier, der vælger at rejse på tværs af flere generationer. Krydstogtet er en nem og afslappende måde at opleve verden på – og tilbyder oplevelser og aktiviteter for alle aldre,” siger Kevin Bubolz og tilføjer:

”Vores Freestyle Cruising-koncept betyder, at familierne kan holde ferie uden faste spisetider og dresscode. Vores analyse viser, at danske familier ønsker tid og oplevelser sammen og her kan de få spænding på racerbanen, afslapning i spaen og pool, dyrke sport og nyde gode middage.”

Relaterede artikler:

Australien bød turister velkommen tilbage

Stigende forbrugspriser kan ramme danskernes ferie

Højeste antal krydstogtskibe sejler igen efter krisen

”Vi har ramt noget rigtigt med rejser kun for kvinder”

DBU boykotter fanrejser til VM-slutrunden i Qatar