- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Ideen med Hotel Training Academy er at tiltrække et bredere udvalg af unge ved at tilbyde en anden indgang til branchen med mulighed for på sigt at blive leder. Med Hotel Training Academy vil de tilknyttede danske hoteller tilbyde et alternativ til en længerevarende boglig uddannelse. Det sker via det nye uddannelsesforløb Practical Hospitality Management.

“Med Hotel Training Academy tilbyder vi en lederuddannelse, der giver hotellerne og branchen som helhed nogle specialiserede ledere, der ved, hvad det drejer sig om, når de er færdige med deres uddannelse,” siger Tom Pelle Jensen, direktør for Halberg Hotels, der driver hoteller i Svendborg og Fredericia. Han fortsætter:

“Med Practical Hospitality Management på hylderne står hotellerne bedre i kampen om at tiltrække de kloge og arbejdsomme unge. Lederne i vores branche bliver stadig yngre – derfor er vi nødt til at få ledelseserfaringen ind i de unge mennesker så hurtigt som muligt samtidig med at vi holder fast i høj faglighed.”

Opbakning fra Horesta og 3F
Bag Hotel Training Academy står en række danske hoteller samt blandt andet Horesta, College360 i Silkeborg og konsulentfirmaet Asnæs & Vangstrup. Der er blandt andet opbakning til det nye projekt fra fagforeningen 3F.

Blandt uddannelserne, der tilbydes via Hotel Training Academy, er restaurantchef, køkkenchef, receptionschef, hotelchef, souschef og eventmanager.

De hoteller med mere, der indtil nu er tilsluttet Hotel Training Academy, er Hotel Svendborg, Hotel Fredericia, Hotel Vejlefjord, Hindsgavl Slot, Montra Hotel Sabro Kro, Hotel Randers, Severin Kursuscenter, Hotel Legoland og Munkebjerg Hotel.

HOTA skal løfte uddannelsesniveauet
Initiativtager til Hotel Training Academy – HOTA.dk – er Uffe Høeg Johansen, direktør på Hindsgavl Slot i Middelfart.

”HOTA lader de unge sammensætte deres egen uddannelse inden for hotel- og restaurationsfagene og kombinerer det med et lederudviklingsforløb,” siger Uffe Høeg Johansen og tilføjer til standby.dk:

”Branchen har skabt HOTA for at taler med en samlet stemme, for at være løsningsorienteret og løfte uddannelsesniveauet. Eleverne på HOTA-uddannelserne får en attraktiv løn under uddannelsen og gode jobmuligheder. HOTA er arbejdsgiverdrevet for at få dækket vores behov for fremtidige ledere i branchen. Dette er et levedygtigt og selvkørende projekt, hvor branchens arbejdsgivere tager ansvar for at rekruttere medarbejdere til en alsidig lederuddannelse.”

Fra Hotel Vejlefjord siger direktør Flemming Jakobsen:

“Der er en rigtig god faglighed og et højt serviceniveau i Danmark og HOTA vil give branchen et løft på den ledelsesmæssige faglighed. Mange unge trænger til at komme lidt væk fra bøgerne efter deres gymnasiale uddannelse. Her tilbyder vi en mere praktisk orienteret uddannelse ude i den virkelige verden, hvor de som hospitality trainees arbejder, mens de lærer. De tjener en løn, som er væsentlig bedre end SU’en – og så er de nærmest garanteret et job i sidste ende.”

Relaterede artikler:

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Rekordmange konkurser blandt restauranter

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet