CabInn er i gang med at opføre Danmarks største hotel, nederst til højre, med 1.200 værelser ved Kalvebod Brygge i København.

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark

Sidste år var der over 15,5 millioner overnatninger på danske hoteller. Den procentvise vækst var størst uden for København.

Danmarks Statistik har netop opgjort antallet af hotelovernatninger for 2017 og for ottende år i træk blev det til ny rekord. Der var over 500.000 flere hotelovernatninger sidste år i forhold til 2016.

Væksten kom blandt andet fra vigtige nærmarkeder som Sverige, Tyskland og Holland, der viste fremgang på henholdsvis 4,1, 6,2 og 4 procent. Hertil kommer antallet af amerikanske overnatninger, som i 2017 steg 9,3 procent sammenlignet med 2016.

Samlet blev væksten på det danske hotelmarked i 2017 3,6 procent. Fremgangen var ligeligt fordelt mellem danske og udenlandske hotelgæster, da disse kategorier hver voksede med 3,7 procent og 3,6 procent. Danskerne stod sidste år for tæt på 8,7 millioner af de over 15,5 millioner hotelovernatninger i Danmark.

Horestas bestyrelsesformand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, mener, at sidste års tal for hotelovernatninger i Danmark beskriver en sund udvikling. ”De danske hoteller er vidner til en vækst drevet af både store og små nationer. Det mindsker risikoen forbundet med den økonomiske udvikling i de enkelte lande. Her er Storbritannien et godt eksempel. For på trods af, at et af vores vigtigste markeder står for færre overnatninger i 2017 end i 2016, så præsterer branchen stadig en utrolig flot vækst,” siger han.

Flotte vækstrater uden for København
Region Sjælland kan bryste sig med at levere landets flotteste vækstrater for hotelovernatninger i 2017. Her gik antallet af hotelovernatninger frem med 9,2 procent. Midtjylland fulgte trop med en fremgang på 7,2 procent. I denne opgørelse indtager hovedstaden en sidsteplads, da hotellerne blot oplevede en fremgang på to procent.

Det har Horesta-formand Jens Zimmer Christensen denne forklaring på: ”Konkurrencen er i disse år utrolig hård på det københavnske hotelmarked. Det er en logisk konsekvens af, at Hovedstaden de seneste otte år har været lokomotivet for hotelrekord på hotelrekord. Vi ser allerede nu reaktionen på markedet i København. Her i 2018 åbner der nye hoteller i byen, og særligt i 2019 ser vi en eksplosion i antallet af værelser og nye hotelprojekter.”

Disse nationaliteter stod sidste år for flest hotelovernatninger i Danmark:

Sverige: 959.975 hotelovernatninger, Norge: 862.011, Storbritannien: 725.912, Tyskland: 625.080 og USA: 605.788. Herefter fulgte Italien med 263.106 overnatninger på danske hoteller i 2017, Holland: 229.179, Kina: 208.394 og Spanien med 184.178.

Relaterede artikler:

Ny rekord i dansk turisme

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Glad for forslag om ekstrabevilling til VisitDenmark

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.

Konfliktvarsel udskudt mod kanalbåde

Efter forhandlinger mellem blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og LO er mulig konflikt mod Canal Tours i København trukket midlertidigt tilbage. Parterne forhandler videre på mandag. HK-overenskomst vil øge lønudgifter op mod 18 procent, oplyser HK.