- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Økonomien i orden i de danske rejsebureauer

I sidste uge gik DaGama Travel konkurs og når ens rejsebureau drejer nøglen om, kan det spolere en rejse og blive omkostningsfuldt. Heldigvis er det sjældent, at danske rejsebureauer går konkurs.

Danmarks Rejsebureau Forening beretter, at den danske rejsebranche i disse år oplever den ene rekord efter den anden. Omsætningen i branchen var næsten 30 milliarder kroner i 2016 og 2017 ser ud til at blive endnu bedre. Konkursen i DaGama Travel skabte overskrifter om strandede rejsende og danskere, som ikke kommer af sted på ferie.

Administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, kalder situationen ærgerlig, men understreger, at de ramte danskere er beskyttet af Rejsegarantifonden, hvis de har købt en pakkerejse. Han tilføjer, at rejsebureaukonkurser er uhyre sjældne i Danmark.

Registreret i garantifond
”Branchen er kendetegnet ved sund økonomi, og det er meget sjældent, at det kommer så vidt, at et bureau må dreje nøglen om. I 2017 var der faktisk kun en enkelt konkurs, året før var der to. I forhold til konkursraten i det generelle erhvervsliv, ligger rejsebureauerne langt under gennemsnittet”, siger Lars Thykier.

Det er dog stadig ærgerligt for de gæster, som konkurserne går ud over, tilføjer han og fortæller, at rejsende, der har købt pakkerejse gennem et rejsebureau, der er registreret i den danske Rejsegarantifond, er sikret via dansk lovgivning og risikerer ikke at blive overladt til sig selv i udlandet eller ikke at få deres penge igen for en købt rejse, de ikke kommer på.

”Hvis rejsebureauet er registreret i Rejsegarantifonden, er man sikker på at få pengene for pakkerejsen retur hvis rejsebureauet går konkurs. Sker det, mens man er på ferie, sørger fonden også for, at man kommer sikkert hjem, uden at det koster nogen penge. Derfor opfordrer vi forbrugerne til at undersøge deres rejsearrangør, inden de bestiller og betaler for rejsen”, siger Lars Thykier.

Ikke nok med dansk hjemmeside
Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer desuden forbrugerne til at være opmærksomme på, at mange udenlandske rejsearrangører opererer i Danmark med for eksempel danske hjemmesider. Det er der intet ulovligt i, men i tilfælde af konkurs, er man ikke dækket af Rejsegarantifonden.

Man kan se, hvilke bureauer der er registreret i Rejsegarantifonden her.

Danmarks Rejsebureau Forening (Association of Danish Travel Agents and Tour Operators) er brancheforening for danske rejsebureauer. Foreningen blev stiftet i 1938 og har siden arbejdet for at skabe attraktive vilkår for rejsebureauerne i Danmark.

Relaterede artikler:

DRF: Udsigt til rekord-rejseår i 2018

DRF advarer mod internetsvindel

DRF vil undersøge danske rejsehjemmesider