DRF: Udsigt til rekord-rejseår i 2018

TURISME: Det tvivlsomme vejr på hjemlige breddegrader får flere og flere danskere til at søge mod varmen, og det kan betyde, at 2018 bliver et rekordår, vurderer Danmarks Rejsebureau Forening.

Sne, slud og sjap? Eller kan sol, strand og sangria friste?

Det er nok ikke et decideret dilemma; for de fleste danskere ligger svaret lige for.

I hvert fald hvis man spørger de danske rejsebureauer, som oplever stadig større interesse fra danskerne om at rejse udenlands på alle tidspunkter af året.

En dårlig dansk sommer i 2017 og en udsigt til en iskold vinter gør, at rejsebranchen forventer et overordentligt stort rejseår næste år.

Danmarks Rejsebureau Forening imødeser faktisk, at 2018 bliver et af de største rejseår nogensinde. Rejsebureauerne mærker kun stigende interesse fra rejselystne danskere, og det udspringer ganske givet fra den lidet flatterende sommer i år.

”Danskerne har ikke lyst til at vente for længe med at bestille årets sommerferie,” siger Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Flot vækst i Portugal
Han beretter, at danskerne i disse år er i skarp konkurrence med hinanden om at sikre sig de bedste rejsemål og hoteller – og at kampen begynder tidligere end før. Destinationer omkring Middelhavet er særligt populære, hvorfor hotellerne her oplever stort pres i højsæsonen.

Presset på traditionelle sydeuropæiske destinationer har blandt andet den virkning, at danskerne søger til mindre pressede lande. Kroatien forventer en vækst af danske turister på mellem 10 til 15 procent næste år, og besøgstallene i Portugal nærmer sig en vækst på 20 procent i de senere år.

”Selv om Kroatien og Portugal langt fra er ukendte rejsemål, så oplever de i disse år en meget stor vækst. Det hænger sammen med, at der ikke er nok hotelsenge at få i for eksempel Spanien, når vi nærmer os sommeren. Danskerne vil gerne have sol og strand på deres sommerferie, og når de klassiske rejsemål er fyldt op, søger man mod nye rejsemål,” siger Lars Thykier.

Danmarks Rejsebureau Forening forudser, at Spanien, Frankrig, Italien og Tyskland – danskernes foretrukne rejselande – også vil opleve fortsat vækst i 2018.

Næsten uændrede priser
Anbefalingerne går på, at man undersøger sine feriemuligheder hurtigst muligt, hvis favoritrejsen står øverst på ønskelisten for årets julegaver.

Det er vurderet, at priserne i 2018 vil være stort set identiske med priserne i 2017, da priserne på hotelværelser er steget en anelse, mens flybilletternes priser omvendt er faldet på grund af øget konkurrence på markedet.

FN har lavet en opgørelse, der viser, at 1,235 milliarder mennesker rejste på ferie i andre lande i 2016. Europa modtog cirka halvdelen – 616 millioner rejsende – og er den mest populære af verdens syv verdensdele.

 

Relaterede artikler:

Danskerne rejser mere

Rejsearrangør klar med olympisk destination

Danskere strømmer til Portugal 

x

Læs Også

Lille rejsebureau måske i vanskeligheder

Rejsebureauet Dentour Rejser fra Roskilde er blevet slettet i Rejsegarantifonden – og har taget navneændring. "I min optik ser det ikke godt ud når et rejsebureau skifter navn," siger ekspert.

Dansk rejsebureau atter solgt

For anden gang på under to år har et mindre dansk bureau skiftet ejer – handlet mellem to store rejsebureauer. Den nye ejer, Primo Tours, ser stort potentiale i sin nyerhvervelse.

Kendt operasanger sprang fra – kunden fik erstatning

Ikke ligegyldigt, hvem der kommer med som operaguide til Verona, og det skal i alle tilfælde oplyses, hvis der sker udskiftning. Det glemte Best Travel. Sagen har været for Pakkerejse-Ankenævnet.

Madeira serverer morgenmad for rejsebranchen

Den portugisiske Atlanterhavsø har 40 procent af alle danske overnatninger i Portugal. Den 3. oktober har Madeira og naboøen Porto Santo workshop i København.

Jysk Rejsebureau øger salget af forretningsrejser

Jysk Rejsebureau har tocifret vækst i salget af rejser til virksomheder, selv om det er kendt for at være specialiseret i at sælge oplevelses- og ferierejser.

Costa del Sol hittede denne sommer

Den spanske feriedestination Costa del Sol stryger direkte ind på førstepladsen på Bravo Tours’ liste over sommerens bedste rejsemål.