- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Richard Branson har kurs mod Københavns Havn

Sir Richard Branson og Virgin Voyages’ første krydstogtskib er klar i 2020 – og København kan blive kommende destination.

Københavns Havn er mulig destination når Virgin Voyages fra 2020 begynder at sejle krydstogter; i første omgang bliver der sejladser i Caribien og Middelhavet. Men herefter er blandt andet Københavns Havn et godt bud på en kommende anløbshavn, måske allerede i 2021.
Det siger chefen for krydstogter og passagerer i Københavns Havn, Arnt Møller Pedersen, til STANDBY.dk

Virgin Voyages har bestilt tre skibe, der hver får plads til 2.860 passagerer. Det første Virgin-krydstogtskib leveres i 2020 – fulgt af to søsterskibe i 2021 og 2022.

”Virgin Voyages og også det nye Ritz Carlton-rederi er to af de nye krydstogtrederier vi forventer at se i Københavns Havn,” siger Arnt Møller Pedersen i forbindelse med at årets krydstogtsæson netop er begyndt i Københavns Havn.

Krydstogter giver 500.000 hotelovernatninger
Årets krydstogtsæson i Københavns Havn vil byde på 345 anløb fra 72 skibe fra 34 krydstogtrederier. Syv af skibene er i år for første gang i Københavns Havn. Og 46 procent af de 345 krydstogtanløb er de såkaldte turn arounds, hvor passagererne starter og slutter deres krydstogt. Disse er med til at give cirka en halv million hotelovernatninger i København før og efter passagererne har afsluttet deres krydstogt.

Årets største krydstogtskib i Københavns Havn er Norwegian Breakaway på 325 meter, det vejer 145.000 bruttoregistertons og har plads til 4.400 passagerer. I alt kommer Breakaway i år til Københavns Havn mindst 15 gange i forbindelse med krydstogter i Østersøen. Der er i alt 20 havne i Østersø-området der modtager krydstogtskibe. København er størst målt i såvel passagerer som anløb og turn arounds. De andre store krydstogthavne i Østersøen er blandt andet russiske Skt. Petersborg samt Stockholm.

De tre rederier i år med flest passagerer i Københavns Havn bliver tyske Aida, amerikanske Norwegian Cruise Line og italienske MSC Cruises. Aida bliver også rederiet med flest anløb.

Københavns Havn får i år besøg af 875.000 krydstogtpassagerer; flest fra Tyskland fulgt af USA, Canada, England, Italien og Spanien. Kun 10-12.000 af årets krydstogtpassagerer i Københavns Havn er danskere.

24.000 krydstogtpassagerer på 1 dag
Den 20. maj bliver dagen i år med flest krydstogtpassagerer i Københavns Havn – i alt 24.000 fordelt på seks skibe, hertil kommer deres i alt 8.000 besætningsmedlemmer.

Der kommer i år 54 anløb i Københavns Havn med de store krydstogtskibe med plads til mindst 4.000 passagerer – men allerede næste år stiger dette tal til 70 anløb. Der er i øvrigt ingen begrænsning for, hvor lange krydstogtskibe der kan anløbe Københavns Havn, siger Arnt Møller Pedersen.

Relaterede artikler:

København søsætter årets krydstogtsæson

En halv million krydstogtturister på Københavns hoteller

Branson vil også være hotelkonge