- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Sådan kan man også beskrive et kælderværelse

”En værelsestype med nedsænket udeplads, hvor udearealerne kan virke mørke,” blev en ubehagelig overraskelser for familie med TUI på Rhodos.

Man kan lære meget ved at læse afgørelserne i klager, som er indanket for Pakkerejse-Ankenævnet, der består af en juridisk formand, branchemedlemmer og forbrugerrepræsentanter. En serie afgørelser fra marts blev udsendt i sidste uge efter særlig lang tid på grund af formalia med den nye datalov.

Ud af ni behandlede sager i den portion var de fire om TUI. I tre af dem fik kunden ikke ret (Sardinien, Rhodos og Mallorca), den fjerde er beskrevet her.

Helt speciel, som andre kan lære af, er en klage fra en familie på tre i begyndelse af oktober sidste år til vestkysten på Rhodos.

Familien klagede fordi de fik et kælderværelser ud mod poolområdet, hvor andre gæster kunne se lige ind. Rejsen kostede 11.499 kroner for en toværelses lejlighed med morgenmad. Ankenævnet idømte en kompensation på 2.000 kroner. Nogle vil mene, at det var billigt sluppet, når man nærlæser en længere redegørelse fra familien.

Nedsænket udeplads
Betegnelsen af værelset er egentlig det mest interessante. Især fordi TUI på billetten har følgende betegnelse på værelsestypen (kælderværelset), at den er med ”nedsænket udeplads”, og på hjemmesiden beskriver TUI værelset som: ”terrasse eller balkon, der ligger helt eller delvist under grundplan. Værelser med disse udearealer kan virke mørke.”

Hvem mon frivillig bestiller et sådant værelse til sin ferie? Jeg har desværre set et par af den slags værelser i min tid fra anerkendte danske rejsearrangører, den ene på Rhodos, den anden ved Gardasøen. I begge tilfælde såkaldte kategori 3 hoteller.

Jeg mener fortsat vi i Danmark har nogle af Europas bedste rejsearrangører, men oplevelser som disse trækker fra, selv om jeg godt ved, at det er hotellerne, som ikke lever op til de kontrakter, de har indgået.

Et værelse uden dagslys
Klageren skrev: ”Da vi stod op næste morgen, fik vi virkelig syn for sagen. Vi var endt i en kælderlejlighed med udsigt til en mur, fem meter væk. Et værelse uden dagslys, to små vinduer. Når man åbnede dem, kigger man lige ud i skridtet på de folk, der lå ved poolen.”

Omkring værelset skriver TUI til kunden: ”Vi vil gøre opmærksom på, at der på jeres billet står værelsestype, og at denne er med nedsænket udeplads, og det er den, I har bestilt hjemmefra. Værelsestyperne tydeliggør vi også i fakta (se tidligere citat). Vi kan på baggrund af ovenstående ikke imødekomme jeres ønske om godtgørelse.”

En kælder er en kælder
Ankenævnet finder frem til sin fortolkning af kælderlejligheden: ”Klageren blev ved ankomsten til hotellet indkvarteret i en lejlighed, der var beliggende under terræn med højtsiddende vindue ud til opholdsområdet langs swimmingpoolen.

Da klageren med rette kunne forvente en lejlighed i niveau med omgivelserne, hvor alene udestedet var i nedsænket niveau, finder Ankenævnet, at rejsen har været behæftet med en mangel, der berettiger til et nedslag i prisen.”

TUI skal derfor betale 2.000 kroner til klageren og 1.875 kroner i sagsomkostninger til Pakkerejse-Ankenævnet.

EFTERSKRIFT: Jeg ved godt, at der indgås mange forlig, og at der er mange facetter, hvor kunden ikke altid har ret. Tværtimod. Men en kælder er nu engang en kælder, uanset hvordan man beskriver det.

Relaterede artikler:

Havudsigt blev til gul mur og elevator til stejl trappe

TUI vil atter være størst i Danmark

Grækenland ser stor vækst i flypassagerer

TUI klar med kommunikationschef i Danmark